Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Mijn kelder is overstroomt! Wat nu?

Het overkomt de beste van ons. Er werd voorspeld dat er een hevige bui in de avond zou gaan vallen, maar je dacht er niks bij. De volgende ochtend controleerde je de kelder en de hele zaak is overstroomd. Er vliegen allemaal vragen in je hoofd? Wat nu? Red ik eerst mijn bezittingen? Tap ik eerst het water eruit? En hoe doe ik dit eigenlijk allemaal? In dit artikel wordt in stappen uitgelegd hoe jij je kelder weer als normaal kunt gebruiken.

 

Buitenwater afvoeren

Zorg er allereerst voor dat het buitenwater is afgevoerd. Als er buiten overstromingswater aanwezig is, is het niet mogelijk om het water in de kelder af te tappen. Simpelweg doordat de kelder weer vol raakt met water. Zodra het overstromingswater weg is, is het tijd om een waterpomp aan te schaffen. Zorg ervoor dat de pomp waterdicht is. Dit is immer heel erg belangrijk. Je wilt niet onnodige energie gaan verspillen. Om deze dompelpomp te gebruiken, heb je ook een generator en een verlengsnoer nodig dat niet kapot gaat als het eenmaal ondergedompeld is in water.

 

De kelder inspecteren op schimmels

Zodra het daadwerkelijke pompen is voltooid, is het tijd om de schade die is aangericht te evalueren. Waterschade is niet iets waar licht over nagedacht mag worden. Het is misschien de moeite waard om een vakspecialist in te huren die alles in uw kelder laat controleren. De reden hierachter is het feit dat waterschade kan leiden tot schimmels en algen. Neem ook contact op met een lokale gezondheidsafdeling over het risico op schimmels, aangezien schimmels veel veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo kan je er erg ziek van worden.

 

Schade evalueren

Tot slot als de vakspecialist is langs is geweest en aangeeft dat het veilig is, kan je je spullen in veiligheid brengen. Houd wel rekening mee met het feit dat alles is bezopen.

https://www.waterpompshop.nl/