Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Tips om het huis te beveiligen

Je huis is een plek waarbij je thuis en veilig moet voelen. Het buiten laten van onbevoegde is dan ook een belangrijke taak. Het beveiligen van je huis is belangrijk om het de inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Veel inbrekers schikken niet van een moeilijk slot en vaak hebben ze kennis van velen soorten sloten. In Nederland zijn er gemiddeld z’n 100 inbraken per dag. Dat betekent dat er jaarlijks meer dan 36.000 inbraken zijn. De politie probeert meer dan 10 procent op te lossen, maar helaas lukt dit ze niet. In dit artikel geven je een paar tips hoe jij je huis goed kan beveiligen.

Alles op slot

Dit is misschien de meest vanzelfsprekende tip, maar niet iedereen houdt zich hieraan. Zorgt dat alles in huis op slot zit voordat je naar bed gaat. Dus ook de raamsloten. Het kost een klein beetje extra tijd, maar je maakt het de inbrekers wel een stuk lastiger. Zorg er ook voor dat het tuinhek op slot zit.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem is een systeem dat 24/7 je huis beschermd tegen inbrekers. Via je inboedelverzekering kan je vaak een alarmsysteem aanschaffen met korting. Een alarmsysteem zorgt ervoor dat er een derde partij wordt ingeschakeld als er iemand inbreekt. Houd inbrekers buiten.

Camera

Een camerainstallatie is een manier om inbrekers gemakkelijk buiten te houden. Een inbreker is een gelegenheidsdief en hij zal dus binnen enkele minuten bepalen of hij zal inbreken. Het laatste wat een inbreker wilt is dat hij gezien wordt op een camera. Een camera schikt daarom af en zorgt ervoor dat inbreker niet eens in de buurt van je huis komt. Wordt er toch ingebroken? Dan heb je altijd bewijs wat je aan de politie kan leveren. Voor hen wordt het dan ook gemakkelijker om de zaak op te lossen en je spullen terug te keren. 

https://www.groenewegendelft.nl/