Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Wat is dakbeheer?

Op de wereld bestaan er veel soorten bedrijven die zich specialiseren in dakbeheer. Ondanks dat daken levenslang moeten meegaan, is dit vaak niet het geval. Daklekkages, kapotte dakpannen of daken die gewoon te oud zijn om goed te functioneren moeten allemaal goed verzorgd worden. Want regenwater kan voor schimmel in huis zorgen, en dan heb je een nog groter probleem. Dit allemaal hoort bij dakbeheer. Een algemene definitie is dat dakbeheer is alles wat met het verzorgen van daken te maken heeft. Hieronder zie je de categorieen die er zijn als het gaat om dakbeheer.

Dakdekken

Dakdekken is één van de grootste werkjes die wordt gedaan door een dakdekkersbedrijf. Het dak wordt gelegd met dakpannen in verschillende soorten materialen. Zo heb je leien dakpannen, die vaak lang mee gaan, maar je hebt ook een duurzame oplossing: riet. Riet gaat minder lang mee, maar geeft een unieke uitstraling en is goed voor het milieu.

Dakinspecties

Om de zoveel jaar is het handig om een dak inspectie te doen. Zo kun je kijken of er geen lekkage is, of er kapotte dakpannen zijn die zo snel mogelijk moeten worden vervangen. Dak inspecties valt ook onder dak beheer, en het is zeker een cruciaal deel: als iemand kapotte dakpannen heeft en het niet door heeft kan dit voor grote problemen zorgen.

Daklekkage

Als het dan toch mis gaat, heb je een daklekkage. Een daklekkage moet zo snel mogelijk worden gerepareerd, omdat het regenwater voor problemen zoals zwarte en groene schimmel kan zorgen. Andere reparaties worden ook gedaan, zoals dakgoten repareren.

Dakrenovatie

Als iemand niet tevreden is met zijn dak, of als het aan vervanging toe is, wordt er een dakrenovatie gedaan. Hierbij wordt of het hele dak vervangen met nieuw materiaal, of een paar dakpannen worden gedupliceerd. Ook schoorstenen renovatie valt hier onder.

http://economy.nl