Praktijkardi
Image default
Zorg

Alles wat je moet weten over een chiropractor

De behandelingen van een chiropractor zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Hoewel het behoort tot alternatieve geneeswijze is het zeker geen zweverige manier van behandelen. Sterker nog, om chiropractor te worden zul je eerste een zware studie af moeten ronden. Maar wat doet een chiropractor nu precies en wat zijn de voordelen, wij leggen het aan je uit!

Behandelen van lichamelijke klachten

Een chiropractor behandeld voornamelijk klachten die ontstaan vanuit de wervelkolom. Deze klachten kunnen erg uiteen lopen. De wervelkolom heeft namelijk veel invloed om de rest van het lichaam. Ook klachten aan de nek, schouders, armen of zelfs hoofdpijn kunnen dan ook door een chiropractor behandeld worden in bepaalde gevallen. Het is dan ook altijd erg belangrijk om de oorzaak van de problemen te achterhalen. 

Hoe gaat een chiropractor te werk?

Zoals we net al zeiden is het erg belangrijk om eerst de oorzaak van de klachten te achterhalen. Wanneer je naar een chiropractor gaat zul je dan ook altijd eerst in gesprek gaan. In dit gesprek kunnen de klachten in kaart gebracht worden zodat er een juiste behandelwijze gekozen kan worden. In de meeste gevallen zal een chiropractor zelf kunnen behandelen. Maar als dat niet het geval is, is de chiropractor altijd in staat om door middel van de diagnose je aan de juiste persoon door te verwijzen. 

De behandeling

Een chiropractor focust zich tijdens het behandelen van de klachten vooral op druk en rekbewegingen. Vaak horen we ook wel dat dit wordt gezien als het kraken van de spieren. Hierbij is een gerichte behandeling op specifieke klachten erg belangrijk. In veel gevallen zul je na een behandeling al een verlichting in de klachten merken. Maar ook kan het zo zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit traject zul je altijd kunnen bespreken met je chiropractor.