Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Kinderen enthousiasmeren voor vissen

De jeugd van tegenwoordig groeit op met de lusten en lasten van elektronische apparaten. De beschikbaarheid van een tabblad, telefoon, laptop of PC is vaak makkelijk geregeld. De onbekende kinderen waarmee ze een multi-player spel spelen, wordt al snel als vrienden bestempeld. Het verschil tussen een echte vriend en een digitale medespeler lijkt steeds lastiger gemaakt te worden. Buitenspelen en vriendjes maken zien we op straat steeds minder. Het spelen in de buitenlucht en deze echt ontdekken is echter ook heel belangrijk voor de (sociale) ontwikkeling van een kind. Maar hoe kunnen we de kinderen nu makkelijk in contact brengen met de natuur? Wellicht is vissen een goede bezigheid om deze stap te maken. Hieronder enkele tips om rekening mee te houden als je deze stap wilt ondernemen. 

 

Start van de visdag 

Een groot deel van het plezier zit al in de voorbereiding. Zorg voor goed en geschikte visspullen. Voor de startende jeugdige vissen is het vaak lastig om meteen aan de slag te gaan met een werphengel en vismolen. Het vissen met een dergelijke hengel vraagt meer kunde door de technische elementen. Voor de wat oudere jeugd is het vaak al een must. Technische snufjes worden vaak als interessant gezien en maakt het mogelijk om makkelijk verder uit de kant te vissen. Ga je hier eventueel bij de (online) hengelsportwinkel te rade wat een goed alternatief is. 

 

Liever eerst eens proberen zonder het aanschaffen van hengels en verder? Er zijn in Nederland steeds meer commerciële visvijvers waarvoor je voor een bedrag kunt vissen. Op deze wateren zit veel vis, wat de vangkans enorm hoog maakt. Op deze vijvers kan je vishengels huren, schepnetten en aas kopen. Hierdoor hoef je misschien enkel een viskoffer mee te nemen, voor wat klein spul, snoep, drinken en eten. Hier is het wel aan te raden om vroeg in de ochtend te starten. Zeker in de eerste uren van het vissen is de kans op vis een stuk groter dan later op de dag.

https://www.sportvisgigant.nl/