Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Zonder moeite de trap op

Minder validen en personen die niet meer goed ter been zijn ervaren vaak problemen in huis. Dit komt doordat het huis niet ingericht is op het feit dat je niet meer goed ter been bent. Wanneer de slaapkamer zich op de bovenverdieping van het huis bevindt dan kan dit best een grote uitdaging zijn. Het is uiteraard zeer vervelend wanneer je zelfs niet meer goed uit de voeten kan in je eigen huis. Het verhuizen naar een woning die gelijkvloers is is dan een optie, maar dit betekent wel dat je je huidige huis moet verlaten terwijl je dat eigenlijk niet wil. Een oplossing hiervoor zijn trapliften. Een traplift wordt geïnstalleerd aan je trap, ongeacht hij nou recht loopt of in een bocht. Het enige wat je hoeft te doen is plaats te nemen in de zitting van de traplift en deze brengt je vervolgens automatisch omhoog en naar beneden, ideaal dus.

Verschillende aanschafmogelijkheden

Het aanschaffen van een dergelijke traplift kan redelijk prijzig zijn en wordt misschien ook niet vergoed door de verzekering. Om goedkopere opties aan te kunnen bieden is het mogelijk bij bepaalde bedrijven om te kiezen voor een tweedehands traplift of een traplift huren. Dit scheelt in de kosten en toch kun je gebruik maken van het gemak van een traplift.

Luxe opties

Naast het feit dat de keuze er is hoe je de traplift aanschaft en of hij gloednieuw is of tweedehands, zijn er ook nog eens allerlei opties beschikbaar om zo te voldoen aan alle persoonlijke wensen van de klant. Net als bij een auto waar gekozen kan worden voor diverse extra opties, kan dit ook bij trapliften. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een volledig automatisch bedienbare voetenplank en ook een automatisch draaibare zitting valt onder de mogelijkheden. Op deze manier kan de traplift aansluiten op de wensen van je huis en op de wensen die je persoonlijk hebt.

Gerelateerde artikelen

Beste zorgverzekeraars in Nederland

Afvallen door meer beweging en koolhydraatarme voeding

Rolstoeltaxi huren voor een goed doel