Hoe schrijf je een vacaturetekst?

Het schrijven van een goede vacaturetekst kan lastig zijn. Je wilt tenslotte de potentiele werknemer motiveren om te solliciteren op de functie die je aanbied. Het is daarom ERG belangrijk om een originele vacaturetekst te schrijven die opvallend en creatief is. Daarnaast moet de tekst ook erg duidelijk zijn en dus geen vragen oproepen.  Toch hebben heel veel bedrijven hier problemen mee en schrijven bedrijven zelden aantrekkelijke vacatures. Vaak zijn het lappen tekst en heel erg eentonig. Val jij hier ook onder? Dan hebben wij deze blog voor jou geschreven. In deze blog gaan wij jou vertellen hoe jij een vacature tekst schrijft waarmee je talent enthousiast maakt en niet zulke saaie vacatures krijgt als werken bij gemeente.

Voordat je begint met schrijven van de tekst ga je eerst een functieprofiel creëren die bij de vacaturetekst zal passen. De vacaturetekst kan je zien als een productomschrijving. Je wilt eigenlijk met de vacaturetekst de vacature verkopen aan de gene die de tekst leest. Maar hoe maak je iemand enthousiast?

Om iemand enthousiast te maken voor de vacature schuldhulpverlener moet aan de volgende punten doen:

  • Wees duidelijk, concreet en consistent.. Schrijf in de tekst duidelijk wat er verwacht wordt van de werknemer en geef de sollicitant de zekerheid of verschillende aspecten in de functie. Vermeldt daarnaast de taken die kandidaat zal gaan uitvoeren. Daarnaast  is het ook slim om te vermelde hoeveel de kandidaat gaat verdienen en wat de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn.
  • Houdt het kort en bondig. Niemand zit te wachten om lappen tekst te lezen. Maak het kort en overzichtelijk zodat de vacature snel te lezen is.
  • Wees eerlijk. Ga dus geen dingen beloven die niet waar zijn. Dit zal leiden tot teleurstelling en een slechte samenwerking.
  • Wees creatief. Dit klinkt logisch maar voorkom clichés zoals ‘geen 9 tot 5 mentaliteit’ en dynamische cultuur. Wees creatief en gebruik niet de standaard omschrijvingen.
https://professionalpartners.nl/