Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Migraine op een effectieve manier behandelen

Migraine is zo’n term die iedereen wel van naam kent en waar veel mensen ook wel iemand van kennen die er last van heeft, of dat misschien zelf wel hebben. Migraine is een nare mix aan klachten die degene die eraan lijdt tot nog maar weinig in staat stellen. Vaak liggen zij dagen plat en voelen zij zich te rot om ook maar iets te doen. Migraine is namelijk meer dan de hoofdpijn waar de meeste mensen het enkel mee associëren. Hoewel sommige mensen inderdaad alleen erg vervelende hoofdpijn ervaren, hebben veel mensen ook last van klachten zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht. Dat maakt dat zij niet goed kunnen functioneren tijdens die aanvallen maar ook dat de hersteltijd daarna vrij lang en intensief kan zijn.

Daarom is een goede behandeling migraine van het grootste belang. Vaak worden pijnstillers ingezet, maar deze helpen vaker dan eens eigenlijk niet afdoende, zeker niet bij de mensen die chronisch last hebben van migraine. Vooral in dat soort gevallen kan botox tegen migraine een oplossing zijn die wel echt werkt. Het is namelijk bij een migraine aanval vaak het probleem dat men de spieren in het hoofd teveel aanspant, wat dus ook onbewust gebeurt. Dit gebeurt bij heftige spanning, of moeheid, of juist na een intensieve ervaring. Ook het dragen van de foute bril of het aanbreken van een bril waar men die eigenlijk wel nodig heeft, kunnen ook oorzaken zijn van een migraine aanval.

Uiteraard is het altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hiermee bedoelen we genoeg ontspanning en slaap en het zoveel mogelijk uitsluiten van (extreme) stress. Helaas is dat natuurlijk niet altijd even zeer mogelijk en dan is het fijn om te weten dat er in ieder geval een behandeling mogelijk is waarmee klachten worden verminderd en vaak ook voorkomen.

http://www.faceland.nl