Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Lekker gezond met wat hulp

Gezond eten, we weten allemaal wel dat het belangrijk is maar we komen er soms niet zo aan toe. Soms komen we om wat voor reden dan ook toch nog bepaalde voedingsstoffen in ons eten tekort. Vaak zijn dit voedingsstoffen die we wel nodig hebben om gezond te blijven, en daarom is het goed om deze wel aan te vullen. Dat kan gelukkig heel goed met bijvoorbeeld voedingssupplementen nederland. Met de juiste voedingssupplementen online kun je je dieet op een verantwoorde manier aanvullen en ervoor zorgen dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt.

De bekendste voedingssupplementen zijn waarschijnlijk wel multivitaminen. Dit is dan ook een zeer compleet product waarmee je eigenlijk altijd wel goed zit. Het kan echter ook zo zijn dat je lijf wat meer specifieke vitaminen tekort heeft en dat deze moeten worden aangevuld. De belangrijkste vitamine waar veel mensen een tekort aan hebben, is vitamine D. Vitamine D is een ontzettend belangrijke vitamine voor je lijf. Het hangt namelijk samen met je immuunsysteem en zorgt er daarom dus ook voor dat je minder snel ziek wordt. Het hangt ook samen met de opbouw van je botten en daarom is het ook ontzettend belangrijk dat kinderen en ouderen geen tekort hebben van deze vitamine.

Onze lichamen kunnen deze vitamine ook zelf aanmaken, maar hiervoor is wel ten minste 20 minuten zonlicht per dag nodig en dat op een lichte huid. Mensen met een donkerdere huid zullen nog meer tijd in de zon nodig hebben om voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Helaas schijnt de zon niet altijd in Nederland en is dit soms dus een probleem.

Vitamine D kunnen we ook halen uit ons eten, en wel uit dierlijke producten. Wanneer je die om welke reden dan ook niet binnenkrijgt, is het ook belangrijk om dit tekort aan te vullen.

http://www.oligo-pharma.nl/