Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Waarom zou ik chiazaden moeten eten?

Chiazaad is een superfood, dat betekent dat het wordt gezien als zeer gezond voedsel voor het menselijk lichaam. Er zijn soms negatieve verhalen te horen over superfood maar als we de resultaten van verschillende studies naast elkaar leggen dan kan er niet anders geconcludeerd worden dan dat Chiazaad daadwerkelijk zeer goed is voor het lichaam.

Wat zijn de voordelen van Chiazaad?

Ten eerste is het gemakkelijk te eten, u kunt chiazaad op een boterham met brood doen, als topping op de sla of toe te voegen aan pasta, noodles, rijst en eigenlijk al het voedsel wat u eet. Door alleen al 2 theelepels aan Chiazaad per dag te nuttigen zult u de vele lichamelijke voordelen opmerken. Enkele voordelen die genoemd worden zijn dat u zich fitter voelt, u zult meer energie krijgen door de goede voedingsstoffen die er in Chiazaad verwerkt zit. Daarnaast zit er omega 3 vetzuren in Chiazaad die zorgen ervoor dat u een verminderde kans op hart en vaatziekten aanzienlijk verminderd. Bent u bezig met afvallen? Als u Chiazaad in water weekt dan zorgt dit voor een voller gevoel waardoor u minder zin heeft om te eten.

Zijn er ook nadelen aan Chiazaad?

Het mag dan superfood heten, elk voordeel heeft zijn nadeel. Het kan namelijk zijn dat u een allergische reactie krijgt, waardoor u darmklachten of problemen met uw bloeddruk krijgt. Als u een langere geschiedenis met allergieën heeft dan doet u er goed aan om eerst contact op te nemen met uw huisarts. Bent u zwanger? Ook dan is het verstandig om eerst een arts te raadplegen. Toch hebben de meeste mensen nergens last van en gebruiken Chiazaden als een gezonde aanvulling op hun maaltijd. Bent u op zoek naar een gezonde aanvulling op uw maaltijden? Met 2 theelepels Chiazaad bent u al goed op weg!

http://www.chiazaden.org/