Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Omgaan met hooggevoeligheid

Wanneer je na hard werken in een burn out bent beland of nog steeds last hebt van vermoeidheid terwijl je een poos geleiden al de ziekte van Pfeiffer hebt gehad. En als je gevoelig bent voor verslavingen en depressies en last heb van stemmingswisselingen, dan zou het kunnen dat hooggevoeligheid hier mee te maken heeft. Daarin ben je dan zeker niet de enige, want zo’n 15 tot 20 procent van onze bevolking heeft last van hooggevoeligheid of HSP.

Als jij wil weten of je dit ook hebt, kan je een HSP test doen. Deze HSP test geeft een redelijk beeld over hoe hooggevoelig jij bent. Mensen die hooggevoelig zijn, vinden het vaak lastig om goed om te gaan met hun hooggevoeligheid. Het kan in dat geval helpen om op zoek te gaan naar een coach. Een coach kan je helpen bij het omgaan met deze hooggevoeligheid. Het is bijna onmogelijk om zelf met de nadelen van hooggevoeligheid om te gaan, maar wanneer je een coach hebt die je goed begrijpt en je goede tips kan geven, zal dit beter gaan. Met name kort na de vaststelling is het een hele uitdaging om te leven met deze hooggevoeligheid. Hoewel de een het wat sterker heeft dan de ander blijven hoogsensitieve eigenschappen lastig om mee te leren omgaan. Omgaan met hooggevoeligheid is dus goed mogelijk, maar een goede hsp coach is van onschatbare waarde. Ook als je al vaker teleurgesteld bent geraakt in een hsp coach, loont het om niet op te geven en de coach vinden die écht geïnteresseerd is in jouw leven en die je echt verder helpt.

Voordat je op zoek gaat naar de juiste coach is het slim om, zoals eerder genoemd, een HSP test te doen. Dat geeft je wat meer houvast in de zoektocht naar een coach. Een coach die jouw leefwereld kent, kan je goed verder helpen.

 

https://onesessioncoaching.nl