Praktijkardi
Image default
Gezondheid

Cryolipolyse: hoe het werkt en waar het te krijgen is?

Cryolipolyse is het proces van het bevriezen van vet. Het is een behandeling die het mogelijk maakt om vet te verwijderen. Vetcellen stollen wanneer de vetlaag wordt gekoeld door een speciaal gereedschap. In principe wordt het ondergaan van de behandelingen alleen gedaan als je vet laten bevriezen wilt. Je vetcellen sterven af ​​nadat ze door de tool zijn ingevroren. Daarna verwijdert je lichaam ze automatisch uit je systeem. De procedure vereist geen anesthesie, operatie of ziekenhuisopname. Het proces is ook snel, efficiënt, pijnloos en levert uitstekende resultaten op. Binnen 50 minuten kun je afvallen. Je extra vet wordt voorgoed ingevroren. Je hoeft ook geen speciaal dieet of lichaamsbeweging te doen.

Hoe werkt het?

De eerste stap in de cryolipolyse procedure is het maken van een behandelplan op maat op basis van uw voorkeuren en de kosten. Het huidgebied dat zal worden behandeld, wordt aangeduid met een specifieke huid markering voordat de behandelinstrumenten worden geplaatst. Je huid wordt dan beschermd met een gelpad. De behandelinstrumenten kunnen nu worden gepositioneerd. De eerste vijf minuten kunt u een prikkelend of tintelend gevoel voelen. Dit gevoel gaat echter snel voorbij. De procedure duurt ongeveer 45 minuten om te voltooien. Nadat de behandelkoppen zijn verwijderd, wordt uw huid gedurende twee minuten gemasseerd. Na de therapie kunt u verder met al uw dagelijkse bezigheden. Na de behandeling verschijnen de eerste resultaten tussen drie en vijf weken later. De dode vetcellen zijn gedurende deze tijd op natuurlijke wijze door het lichaam verwijderd. Na de therapie kan deze procedure tot 12 weken duren. Deze vetcellen zijn volledig verwijderd en komen niet meer terug.

Waar kan je de behandeling krijgen?

Er zijn veel klinieken die kunnen aanbieden om de behandeling voor u te doen. U kunt eenvoudig op internet naar de klinieken zoeken. Zorg ervoor dat u de meest gerenommeerde klinieken kiest die beschikbaar zijn. Dit is erg belangrijk omdat dergelijke klinieken experts hebben die speciaal zijn opgeleid om de behandelingen uit te voeren. Alleen een plastisch chirurg, cosmetisch chirurg of andere gekwalificeerde huidverzorgingsspecialist mag de operatie uitvoeren. Als u zich zorgen maakt voordat u de operatie ondergaat, bespreek uw zorgen dan met hen.