Praktijkardi
Image default
Gezondheid

Manuka

In vergelijking met andere vormen van honing heeft Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland meer geneeskrachtige eigenschappen. Manuka Honing wordt niet vaak gevonden. Het kost daardoor meer dan andere honing. Manuka Honing heeft verschillende unieke voordelen voor de behandeling van brandwonden. Naast antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, dient honing ook als luchtgenerator en fysieke barrière. Dit is vooral handig voor de behandeling van brandwonden, die sneller genezen als ze vochtig worden gehouden. Honing verkleint ook de kans dat het verband aan de wond blijft kleven. Voor weefsels die regenereren, maakt dit het verwisselen van een verband minder pijnlijk en stressvol.

Manuka Honing is een barrière die herinfectie voorkomt en voedingswaarde biedt. Naast het leveren van voedingsstoffen, fungeert Manuka Honing als een barrière om herinfectie te voorkomen. Snellere wondgenezing wordt bevorderd door dit voedingsvoordeel. Voor de meeste patiënten heeft honing ook een ontspannend effect dat het ongemak van brandwonden vermindert. Het vermogen van Manuka om ontstekingen te verminderen, die zenuwuiteinden kunnen verergeren, draagt hier gedeeltelijk aan bij. Probeer je echte Manuka Honing te vinden Bezoek onze website op Manuka .

Net als andere soorten honing, kan Manuka Honing een wond helpen genezen. Net als andere soorten honing, kan Manuka Honing een wond helpen genezen. Het is aangetoond dat de zure eigenschappen van honing de genezing bevorderen. Enzymen die de eiwitten en peptiden afbreken die het lichaam nodig heeft om zichzelf te herstellen, worden eveneens verhinderd door zuurgraad. Het hoge suikergehalte van honing bevordert ook de wondgenezing. Laag in vocht, honing absorbeert vocht uit een wond. Dit vergemakkelijkt het verwijderen van afvalstoffen en versnelt het genezingsproces. Bovendien trekt honing vocht uit bacteriële indringerscellen. Om te gedijen en te overleven, hebben bacteriën water nodig. Binnendringende ziektekiemen worden weggevaagd door water dat eruit