Praktijkardi
Image default
Gezondheid

Waar te beginnen, tijdens het afvallen?

De donkere maanden beginnen te komen. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker om thuis op de bank te blijven liggen, in plaats van bijvoorbeeld te gaan wandelen. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Het liefst gaan er enkele kilo’s vanaf. Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom staan in dit artikel enkele tips!

Eigen tempo

Op social media kom je natuurlijk alleen maar filmpjes tegen van mensen die binnen twee maanden super slank en fit zijn geworden. Ten eerste moet je je afvragen of dat wel echt is, en ten tweede moet je daar helemaal niet mee bezig zijn. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke doel. En dat is het allerbelangrijkste. Zorg er daarom ook voor dat die doelstellingen niet te moeilijk zijn. Begin heel simpel. Dat kan al zijn door bijvoorbeeld minder frisdrank te drinken. Daarbij helpt het ook om een dagboek bij te houden. Hierin kun je gemakkelijk schrijven welke doelstellingen je gehaald hebt, en welke wat minder gingen. Zo kom je ook achter je eigen voedingspatroon.

Eten

De basis van het afvallen ligt logischerwijs bij het letten op je voeding. Iets wat je alles behalve moet doen is veel minder eten dan je normaal gesproken doet. Waar je mee kunt beginnen is het gebruiken van een kleiner bord. Hierdoor zullen je hersenen het gevoel hebben dat je meer hebt gegeten, waardoor je ook een voller gevoel hebt. Daarnaast is het aanpassen van je voedingsschema ook een ‘simpele’ mogelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan het mindere van suikers en andere snelle koolhydraten. Dat zal er alleen maar voor zorgen dat je meer wilt eten, en je dus meer gewicht krijgt.

Eet daarom meer eiwitten. Dat geeft je lichaam veel energie én het blijft langer in je lichaam. Daarnaast is het ook goed voor de opbouw van je spieren. Eiwitten zit onder andere in vlees, eieren, vis, schelp- en schaaldieren, bonen, groenten, noten, pitten en zaden.

Drinken

Tijdens het afvallen moet je zorgen dat het enige wat je nog drinkt water en melk is. Ook thee en koffie mag, maar dan moet daar wel geen extra suiker in zitten. Frisdranken en fruitsapjes moet je zoveel mogelijk achterwegen proberen te laten. Mocht je hier moeite mee hebben, dan kun je altijd een bezoek brengen bij voedingsadvies Eindhoven

https://samen-sterk.com/dietist-eindhoven/