Praktijkardi
Image default
Aanbiedingen

3 kleurrijke receptideeën

Heb jij ook zo genoten van de Pride Month in Amsterdam? Tijdens de Pride staat heel Amsterdam in het teken van kleur en zie je regenboogvlaggen op elke hoek van de straat. Wil je ook een beetje kleur in huis brengen? Dat kan met deze kleurrijke recepten.

 

  1. Rainbowcake 

Een goude oude is natuurlijk de rainbowcake. De rainbowcake, ook wel regenboog-laagjestaart genoemd, is een cake die bestaat uit verschillende lagen gekleurde cake en botercrème. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een gewone laagjestaart, maar dan met veel meer laagjes. Het is dan ook voor te stellen dat het maken van dit prachtige recept wel even tijd kost. 

Voor een mooie regenboog-laagjestaart is het belangrijk om de taart laagje voor laagje op te bouwen en elke laag goed af te dekken met botercrème. Zo voorkom je dat de laagjes in elkaar gaan overlopen. Bewaar dit baksel goed koud om te voorkomen dat de botercrème smelt.  

 

  1. Freakshake 

Freak the freak out en maak eens een keer iets anders. Een freakshake is een mooie manier om helemaal los te kunnen gaan. Dit is een milkshake die bestaat uit donuts, toppings en natuurlijk shake. De donut gebruik je om het glas mee af te toppen en als basis voor decoratie. Met veel saus, snoepjes en slagroom ziet dit er al gauw heel professioneel uit en het natuurlijk ook ongelooflijk lekker. Enjoy!

 

  1. Spekkoek

Een ander kleurrijk recept is de spekkoek. Spekkoek vindt zijn oorsprong Indonesië en doet een beetje denken aan spek vanwege de afwisseling van de laagjes. De bekendste spekkoek is groen met bruin, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Omdat deze versnapering vrij machtig is, raden we aan om hem in dunne plakjes te snijden. Bovendien komen de kleurtjes dan beter tot hun recht. 

 

De beste kleurstoffen

Voor de meeste recepten heb je kleurstof nodig om een echte mooie creatie te kunnen maken. Kleurstof bestellen kan gelukkig gemakkelijk online. Van chocolakleurstof tot aan spraykleurstoffen voor een gemakkelijke kleuring; je vindt het allemaal online. Zo maak je de kleurvolste creaties in een handomdraai. 

 

https://www.bouwhuis.com/