Praktijkardi
Image default
Beauty en verzorging

Wat je niet wist over plastische chirurgie

Onzekerheid, een ongeval of door ziekte. Soms komt het voor dat we niet tevreden zijn over ons lichaam of dat sommige functies niet meer goed werken. Gelukkig ontwikkeld de geneeskunde zich razendsnel en is er steeds meer mogelijk. Littekens verwijderen, buik en huidcorrecties of het verhelpen van afwijkingen van oren en borsten. Plastische chirurgie is voor veel problemen een geweldige uitkomst.

 

Plastische chirurgie wat is het precies

Wanneer je een afwijking, verminking of gebrek hebt aan het lichaam of van een functie van het lichaam. Kan plastische chirurgie gebruikt worden om dit operatief te verhelpen of behandelen. Plastische chirurgie is een alles omvattende naam, binnen het vakgebied zijn er namelijk verschillende specialisaties. Elk richten zij zich op verschillende aspecten maar altijd met hetzelfde doel. Het herstellen van de afwijking, verminking of het gebrek.

 

Reconstructieve chirurgie 

Deze specialisatie richt zich volledig op het herstellen van lichaamsdelen. Bij een ernstig ziekte bed of zwaar ongeval, is reconstructieve chirurgie een oplossing. De chirurg zal hierbij ingrepen en operaties doen waarbij het beschadigde lichaamsdeel of functie zo goed als mogelijk hersteld wordt.

 

Esthetische chirurgie

Esthetische chirurgie of cosmetische chirurgie is het specialisme wat zich enkel bezighoudt met het uiterlijk van het lichaam. Denk hierbij aan ooglidcorrecties, borstvergroting, correctie van de oren. Deze vorm van chirurgie wordt ook steeds vaker toegepast. Waar vroeger het enkel alleen bij de allerrijkste en in de meest noodzakelijke gevallen gebeurde. Kun je nu veel makkelijker en tegen betaalbare tarieven terecht bij een plastische chirurg kliniek. Toch raden we je aan om hier voorzichtig mee te zijn. Doe goed onderzoek naar de kliniek, het laatste wat je wil is permanente vervelende of pijnlijke gevolgen ervaren. Controleer dus altijd goed de kliniek en de arts die de behandeling uitvoert.