Praktijkardi
Image default
Beauty en verzorging

5 BESTE INGREDINTEN VOOR EEN DROGE HUID

Of je nu al van jongs af aan last hebt van een droge huid of er voor het eerst mee te maken krijgt, de oorzaken van een droge huid lopen uiteen. Een droge huid kan erfelijk zijn, beïnvloed worden door het milieu, of het gevolg zijn van huidproducten van lage kwaliteit. Wat de oorzaak ook is, er zijn tal van manieren om een droge huid te ondersteunen en haar te helpen aanvullen door voldoende hydratatie.

Droge huidtypes moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van schoonheidsproducten, want de verkeerde ingrediënten kunnen irriterend of uitdrogend zijn. Maar het goede nieuws is dat er zo veel ingrediënten voor de droge huid zijn die helpen de huidbarrière te versterken en ervoor zorgen dat je huid weer gehydrateerd en soepel aanvoelt. Ingrediënten zoals geitenmelk, melkzuur en aloë vera zijn slechts enkele van de verzachtende ingrediënten voor de droge huid die helpen de huid te beschermen tegen negatieve milieu-invloeden.

Een droge huid kan een groot probleem zijn en ervoor zorgen dat we ons niet lekker in ons vel voelen. Als het weer verandert van warm naar koud, hebben velen van ons te maken met een droge, jeukende huid die een voortdurende strijd lijkt om te herstellen. Er zijn tal van korean skincare producten op de markt voor mensen die te maken hebben met een droge huid, maar het kan een onmogelijke taak lijken om de juiste te kiezen. Probeer in plaats van te gaan rommelen in de drogisterij eens producten uit die dit ingrediënt voor de droge huid bevatten.

Lactic Acid is een natuurlijke actieve stof die droge huid verzacht. Het werkt als een zachte exfoliator die de natuurlijke vochtbalans van de huid verbeterd. Wanneer de vochtbarrière van de huid intact is, blijft het vocht langer vastzitten en blijft het vocht langer in de epidermis vastzitten, dit minimaliseert het verlies van transepidermaal water. Het resultaat: je huid voelt gladder aan, is minder dof en uiteraard gehydrateerd.

Hyaluronzuur is een populair anti-verouderingsingrediënt in de schoonheidswereld. Het wordt gebruikt om de huid te hydrateren en te verzachten, terwijl het ook helpt bij het minimaliseren van puistjes door verstopte poriën. Als een molecuul dat van nature in het lichaam voorkomt, wordt hyaluronzuur beschouwd als een van de meest natuurlijke manieren om de hydratatie van de huid te stimuleren. Regelmatig gebruik van hyaluronzuur zal helpen uw huid gehydrateerd te houden en het kan u zelfs helpen er jonger uit te zien door fijne lijntjes en rimpels op te vullen en glad te strijken.