Praktijkardi
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor de perfecte mondverzorging

Een goede verzorging van uw gebit en uw mond in het algemeen is veel meer dan alleen esthetiek: het is een kwestie van gezondheid. Met een goede mondhygiëne kunt u lachen, praten, kauwen en zelfs uw gevoel van eigenwaarde verbeteren!

Zelfs met de gewoonte om twee of drie keer per dag de tanden te poetsen, vergeet men vaak eenvoudige en efficiënte technieken toe te passen voor een perfecte mondhygiëne. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met de belangrijkste stappen om uw mond en tanden altijd gezond te houden en te zorgen voor een mooie glimlach. Kijk hier eens naar!

1. Besteed speciale aandacht aan het poetsen

Dit is de eerste stap om gezonde gewoonten in uw mond te brengen! Tandenpoetsen na de maaltijd is essentieel om uw gebit schoon te houden, naast het voorkomen van gaatjes.

Al het voedsel dat u consumeert laat resten achter op de tanden, die, als ze zich ophopen, bacteriële plaque kunnen vormen, een witte film die, als hij niet wordt verwijderd, kan verharden en tandsteen kan vormen, dat al veel moeilijker te verwijderen is en problemen kan veroorzaken zoals gingivitis.

2. Floss regelmatig

Poetsen verwijdert tandplak en voedselresten van de voor-, achter- en bovenkant van uw tanden, maar flossen reinigt tussen uw tanden! En dat is heel belangrijk, want het komt vaak voor dat etensresten in dit gebied blijven steken, waardoor moeilijk te zien gaatjes ontstaan.

De tandzijde moet sinds het tandvlees worden gepasseerd, waarbij alle tanden en kiezen worden betrokken en het plaatje en de voedselresten worden verwijderd. Maak er een dagelijkse gewoonte om flosdraad te gebruiken om uw mond gezond te houden.

3. Gebruik mondwater

Ter afsluiting van de dagelijkse gebitsreiniging, na flossen en poetsen, gebruikt u een goede mondwater, bij voorkeur zonder alcohol, om de slijmvliezen niet te beschadigen. Gorgelen ten minste eenmaal per dag, volgens de aanwijzingen van het product.

Naast ingrediënten die tandplak helpen verwijderen, helpt het gebruik van mondwater ook een slechte adem te voorkomen, omdat de formule van deze producten de meeste ziektekiemen doodt die in de mond blijven en een verfrissende smaak heeft, die een fris gevoel achterlaat.

4. Bezoek regelmatig uw tandarts

Het is heel belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan om een goede mondgezondheid te behouden. Zelfs als u uw tanden dagelijks poetst, is een professionele poetsbeurt om de 6 maanden en controleren of er geen gaatjes zijn of dat uw tandvlees gezond is, een must.

De tandarts is de professional die in staat is situaties op te sporen die zich kunnen voordoen nog vóór de tekenen van pijn en ongemak, die meestal verschijnen wanneer het probleem verder gevorderd is. Preventie is de beste manier om de gezondheid van uw mond te garanderen!

Voor een perfecte mondhygiëne hoeft u alleen maar deze eenvoudige gewoontes aan uw dagelijkse routine toe te voegen. Op de website www.tandenborstelexpert.nl vindt u alles wat u nodig heeft voor een mooie en gezonde lach. Het is de moeite waard om te controleren!

https://www.tandenborstelexpert.nl/