Praktijkardi
Image default
Woning en Tuin

Ruimte voor verbeteringen

Visgraatvloeren zijn momenteel trendy vanwege de neiging van mensen om oude mode nieuw leven in te blazen. Dat komt mede door de huidige doorbraken in technologie en de hoge kwaliteit van de beschikbare materialen. Een visgraat vloer is de laatste jaren de meest populaire soort houten vloer. Als gevolg van het onderscheidende karakter van visgraatvloeren ontdekken interieurontwerpers nieuwe manieren om zichzelf uit te drukken door middel van hun vloer. De vloer is zeker een lust voor het oog, maar als je het uiterlijk ervan toch wilt verbeteren, kun je je huis ook een gevoel van natuurlijke schoonheid geven en toch de eenvoud ervan behouden.

 

Adem van de natuur

Een andere fantastische manier om de aandacht op uw vloeren te vestigen, is door een paar potplanten in het ontwerp op te nemen. Je kunt zelfs grote boomachtige exemplaren proberen die een hele hoek van de kamer in beslag nemen, zoals Ficus Benjamina. Ze kunnen een vleugje kleur aan uw kamer geven, terwijl ze ook een sterk contrast vormen met donkere houten vloeren. Volgens de meeste interieurontwerpers is het acceptabel om ze in meer dan één hoek van je kamer te plaatsen. Over het algemeen zijn planten een geweldige optie als het gaat om het inrichten van een ruimte, omdat ze je in staat stellen een stukje natuur in huis te halen en tegelijkertijd de luchtkwaliteit in de kamer te verbeteren. Het is dus een win-winscenario.

 

Eenvoud is een zaligheid

Sommige mensen kiezen misschien voor doe-het-zelfstoelen of grote banken die moeilijk te verplaatsen zijn. Anderen geven de voorkeur aan verschillende soorten vloerstoelen, variërend van kussens tot voetenbankjes en zelfs luie tassen die je overal kunt verplaatsen. Hoewel deze items op het eerste gezicht meer meubels dan vloerdecoratie lijken, betekent hun plaatsing op de vloer dat ze een aanzienlijk deel van de vloer bedekken en een cruciaal visueel aspect zijn bij het naar voren brengen van het vloerontwerp. Hoewel de patronen en kleuren die beschikbaar zijn voor deze alternatieven voor vloerstoelen talrijk zijn, moet u ervoor zorgen dat ze een aanvulling vormen op de rest van het gebied en niet botsen met het kleurenschema van uw vloer. Het is meestal ideaal om stoelen op de vloer te hebben die zijn gedecoreerd in felle kleuren en fascinerende patronen.