Praktijkardi
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor een opgeruimde hal

Je kent het waarschijnlijk wel een hal die vol ligt met sportspullen, jassen, schoenen en andere rommel. Natuurlijk niet gek want iedereen doet bij het ingaan van het huis de schoenen en de jas bijvoorbeeld uit. Nu zorgt dit met kinderen maar met volwassenen voor een rommelige en kleine hal. Een hal is een plek waar nauwelijks aandacht aan wordt besteed terwijl het wel de ruimte is waar je elke dag binnenkomt en naar buiten gaat. Waarom ligt hier zo weinig aandacht op denk je dan. Een opgeruimde en nette hal zorgt voor een leuke uitstraling en er voor dat er geen ongelukken komen door het vallen over schoenen bijvoorbeeld. Verder in dit artikel zijn 5 tips geformuleerd en verder toegelicht.

Tip 1: Gebruik de ruimte

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het is toch even goed om te benoemen. Met gebruik de ruimte wordt bedoeld dat je ook creatief bent met ruimtes die anders niet worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ruimte onder een trap, of ruimte in de hoogte. Veel hallen van huizen zijn hoog en het is dus zeker een aanrader om voor opbergruimte te zorgen in de hoogte. Door in de hoogte te werken houd je ruimte in de breedte en de lengte van de hal. Hiervoor kun je bijvoorbeeld aan lange smalle planken denken, of aan haakjes.

Tip 2: Haal spullen weg die niet nodig zijn

Een opgeruimde hal krijg je door alleen de spullen te plaatsen die nodig zijn. IN veel gevallen liggen er spullen in de hal die niet of nauwelijks worden gebruikt. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een winterjas die aan de kapstok hangt terwijl het midden zomer is. Door alleen een jas op te hangen die nodig kan zijn in die periode zorg je ervoor dat er meer ruimte kwijt komt voor andere spullen. Verder is decoratie in de gang leuk voor de uitstraling, maar te veel decoratie of decoratieobjecten die groot zijn kunnen ervoor zorgen dat een hal vol overkomt.

Tip 3: Verschillende soorten kapstokken

Naast de standaard staande kapstokken zijn er ook andere mogelijkheden om minder ruimte in beslag te nemen. Je kunt kiezen voor haakjes aan de muur, maar er is ook de mogelijkheid om een wandkapstok te kopen, of een wandkapstok met opbergruimte. Deze meubelstukken zijn gemaakt voor de hal om opbergruimte te geven en om niet veel ruimte in beslag te nemen.

Tip 4: Opbergplek schoenen

Losliggende schoenen in de gang of hal zijn erg vervelend. Hier kan je zomaar over struikelen en het geeft een rommelige uitstraling. Het is daarom handig om een schoenenmeubel aan te schaffen. Een schoenenkast kan je in veel verschillende vormen krijgen. Je kan kiezen voor een rekje en een kast, maar ook voor een schoenenkast met zitmogelijkheid. Dit is ideaal voor het aan en uit doen van je schoenen.

Tip 5:  Kleuren van de muur

De kleuren van de muur zorgen niet voor een opgeruimde hal, maar wel voor een groter of kleiner lijkende hal. Een donkere kleur heeft nog wel is het nadeel om een ruimte kleiner te laten lijken dan het eigenlijk is. Daarom is het voor een smalle en kleine hal beter om voor lichte kleuren te kiezen.

 

Gerelateerde artikelen

Een marmerlook keukenblad geeft een exclusieve uitstraling aan je keuken

Vision frames: een curieus en haast magisch verschijnsel

Bestellen bij deze webshop met dekbedovertrekken? Alles wat je moet weten over dekbedovertrekken