Praktijkardi
Image default
Beauty en verzorging

Haargroeimiddelen tegen erfelijke haaruitval bij mannen

Heeft u last van haaruitval? Merkt u dat uw haar dunner aan het worden is en dat uw minder haar heeft? Bij mannen is de kans op haaruitval veel groter dan bij vrouwen. Dit omdat erfelijke haaruitval, ook wel Alopecia Androgenetica, terug te leiden is tot het hormoon DHT dat wordt gevormd uit het mannelijke hormoon. DHT bindt zich aan de androgene receptoren in het haarwortelzakje en verkleint eerst de groeifase van uw haar. Uiteindelijk zal het haarwortelzakje helemaal afsterven en vindt er geen haargroei meer plaats. Hierdoor worden uw haren steeds kleiner en dunner en is er sprake van haaruitval.

Preventieve haargroeimiddelen tegen kaalheid

Gelukkig bestaan er verschillende haargroeimiddelen die haaruitval bij mannen kunnen tegengaan. Belangrijk daarbij is wel om te vermelden dat deze haargroeimiddelen een preventieve werking hebben. Indien u volledig kaal bent, zullen de middelen dus geen baat hebben. Daarom is het belangrijk om te vragen naar haargroeimiddelen zodra u merkt dat uw haar dunner wordt of begint uit te vallen. Wanneer het voor u merkbaar is, is uw haar namelijk al enige tijd aan het verdunnen en uitvallen. Meestal is al bijna 50% van het haar uitgevallen. Daarom is het dus belangrijk om dit spoedig een halt toe te roepen middels gepaste haargroeimiddelen.

Hier vindt u het antwoord op uw haargerelateerde vragen

De Haarstichting, een erkende stichting inzake alle problemen omtrent haar, voorziet u graag van gepaste informatie omtrent haargroeimiddelen. Momenteel zijn er bijvoorbeeld slechts twee officiële geregistreerde geneesmiddelen tegen haaruitval, bepaald door het College ter beoordeling van geneesmiddelen. Dit zijn de middelen Minoxidil en Finasteride, die beschikbaar zijn op recept. Echter zijn er ook producten met een cosmetische registratie beschikbaar. Op de website van De Haarstichting vindt u meer informatie over de werking van de verkrijgbare haargroeimiddelen en vindt u ook ervaringen van mensen die deze hebben gebruikt.