Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Soorten bomen

Nederland heeft een veelzijdige natuur. In Nederland zijn er tientallen verschillende bomen die het landschap groen laten kleuren. Nu denk jij: Alle bomen lijken heel erg op elkaar en dat klopt ook maar toch is het goed om te weten wat voor bomen er in Nederland groeien en wat de kenmerken van de bomen zijn. In deze blog gaan we de populairste bomen behandelen.

We trappen de lijst af met de populairste boom van Nederland: De bijenboom. De bijenboom is een zeer snelgroeiende middelgrote boom met grote bladeren tot ongeveer 35cm. De boom heeft zijn naam te danken door de grote productie aan nectar. Bijen houden natuurlijk van nectar. Vandaar de naam bijenboom. De boom wordt kan maximaal 40 jaar oud worden.

Een andere populaire boom in Nederland is de zomereik. Deze boom heeft een grove takstructuur met een diepgegroefde barst. Jonge zomer eiken behouden hun blad de gehele winter. De boom is te kenmerken aan de korte bladsteel. De boom komt voor in heel Nederland in alle bossen en houtwallen.

De beverboom is een traag groeiende magnolia. Je kunt de boom ook zien als een soort van struik. De takken hangen namelijk tot aan de grond wat het effect van een struik creëert. De bloei van de boom is zeer rijk en in de lente Komen er prachtige bloemen uit. De boom wordt gezien als een echte tuinboom en is ook vaak te vinden op een plein. De boom kan bijna overal geplant worden.

Als laatste hebben we een bijzondere boom namelijk de kleine kunstkerstboom. De kerstboom met sneeuw  is alleen te vinden in een bijzondere tijd van het jaar, namelijk de feestmaand december. De kerstboom is de enige boom ter wereld die wij versieren om zo ons huis gezelliger te maken. Bij iedereen over de vloer is er wel een kerstboom te vinden.

 [DJ1]https://www.xmasdeco.nl/kunstkerstbomen/besneeuwde-kerstbomen.html

https://www.xmasdeco.nl/