Praktijkardi
Image default
Zorg

Begeleid wonen voor jongeren aangepast aan je behoeften

Wanneer jongeren begeleid gaan wonen, dan is het erg belangrijk dat er een persoonlijke aanpak is. Ze moeten natuurlijk voldoende aandacht en ook de juiste aandacht krijgen. De aandacht die deze jongeren verdienen, krijgen ze bij Leviaan. De begeleiders van deze organisatie geven de jongeren de begeleiding aan de hand van hun persoonlijke hulpvraag. Zo krijgen ze precies die hulp die ze nodig hebben. De grenzen van deze jongeren, die blijven ze zelf bewaken. Samen met hun begeleider ze realistische doelen op, waar ze de komende jaren met ondersteuning aan werken.

Met dit project worden de jongeren goed voorbereid op zelfstandig wonen

Jongeren tussen 18 en 25 jaar die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken, die kunnen altijd terecht bij Leviaan. Zij krijgen dan wooncoaching en de nodige begeleiding. Zo kunnen jongeren die nog niet op eigen benen kunnen staan, maar dit natuurlijk wel graag willen, na een tijdje op zichzelf wonen en worden hier volledig naartoe begeleid. Om dit een succes te laten zijn, krijgen ze een aantal tips en handvatten mee. De meeste jongeren die woontraining krijgen bij Leviaan, kunnen na het traject op zichzelf wonen, al dan niet met een beetje hulp. Ook de hulp die de jongeren na de woontraining nodig hebben, wordt goed in kaart gebracht en hiervoor wordt ook een persoonlijk plan van aanpak opgesteld.

Voor iedereen een persoonlijke aanpak

Er zijn diverse redenen om in aanmerking te komen voor begeleid wonen voor jongeren bij Leviaan. Een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld een autismediagnose zijn. Wanneer de coaches van Leviaan de jongeren helpen, wordt deze hulp afgestemd op de wensen en behoeften van de jongeren. Ook worden de grenzen van de jongeren besproken. Er is voor iedereen een passende oplossing. Zo kan men op een prettige manier op zichzelf leren wonen, in een rustgevende omgeving. Zo worden ze goed voorbereid op de moeilijkheden die de maatschappij soms voortbrengt.

https://leviaan.nl/