Praktijkardi
Image default
Zorg

Autisme belevingscircuit: meer empathie voor autisme

Ben je bekend met het autisme belevingscircuit? Dit is een cursus bestaande uit tien praktische opdrachten, waardoor je meer begrip ontwikkelt voor de dagelijkse problemen waar personen met autisme mee te maken krijgen. Bij iedere persoon met autisme uit dit zich op verschillende wijzen. Zo is de één niet goed in het contact maken met andere mensen, terwijl andere dit prima kunnen. Ieder autistisch persoon is uniek. Echter kan iedereen niet altijd even goed omgaan met autistische personen. De interactie kan soms wat frustrerend zijn, terwijl de persoon met autisme niet per se door heeft dat deze iets ‘verkeerd’ doet. Door jezelf inzicht te verschaffen in de waarneming en gedachtenpatronen van een autistisch persoon, ontwikkel je meer empathie voor hun gedragingen. Dit zal je helpen hen beter te kunnen begeleiden.

Hoe het autisme belevingscircuit je kan helpen

Het autisme belevingscircuit is een cursus die gegeven wordt door BijdeHand Zorg. Zij zijn specialist op het gebied van kinderen, volwassenen en ouderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Hierbij gaat het specifiek om individuen die beschikken over een normale begaafdheid. Veelal kunnen zij zich redelijk tot goed redden in het dagelijks leven. Hier en daar lopen zij echter tegen problemen aan. Op dit front kun je hen bijstaan. Dit kun je om vele redenen doen. Misschien gaat het om een vriend of een familielid die soms jouw hulp kan gebruiken. Maar misschien wil je wel hulp gaan verlenen als vrijwilliger en wil je er zeker van zijn dat je mensen met autisme optimaal bij kunt staan. Wat jouw reden ook is, je zult veel profijt hebben van het autisme belevingscircuit.

Informeer naar de mogelijkheden

Autistische personen benaderen de wereld veelal op een andere manier dan vele andere mensen. Dit maakt hen zo uniek en prachtig als persoon, maar voor anderen kan het soms wat onbegrijpelijk zijn. Dankzij het autisme belevingscircuit snap je beter hoe autistische mensen de wereld zien. Heb je interesse in deze cursus of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met BijdeHand Zorg.

https://bijdehandzorg.nl