Koffieaccessoires

 

Elk kantoor, elke Albert Heijn en de meeste huishoudens hebben een koffieapparaat. Nederlanders drinken nou eenmaal enorm veel koffie; zoveel dat koffie drinken een soort sociaal ritueel is geworden. Koffie kunt u niet zomaar drinken, daar heeft u koffiebonen, een koffieapparaat, en een koffiebeker voor nodig. Daarnaast zijn andere accessoires als roerstaafjes, creamer, suiker en deksels ook heel handig.

Koffieapparaat

Zonder koffieapparaat kan men geen koffie maken. Er bestaan verschillende soorten koffieapparaten, waaronder de French Press. Dit is een glazen pot met een metalen filter waarin koffie en heet water gedaan wordt. Na ongeveer vier minuten is dan koffie ontstaan. Een ander soort koffieapparaat is de snelfilter. Hierbij wordt water over koffie gegoten die op een papieren koffiefilter ligt. Ook de espressomethode, waarbij heel fijn vermalen koffie in een filterbakje wordt aangedrukt. Espressokoffie is tegenwoordig heel populair.

 

Moderne koffieapparaten

Naast de bovenstaande ‘ouderwetse’ koffieapparaten zijn er moderne koffieapparaten die andere technieken gebruiken voor het brouwen van ons favoriete warme drankje. Bijvoorbeeld het coffeepad apparaat. Deze lijkt erg op de filterkoffie maar het belangrijkste verschil is dat de pads voorverpakt zijn. Hierdoor heeft een kop koffie altijd ongeveer dezelfde smaak en sterkte. Ook apparaten zijn tegenwoordig heel populair. Het voordeel van deze apparaten is dat de middelen heel lang houdbaar zijn. Ook zijn apparaten heel gebruiksvriendelijk. Cold brew is een hele moderne manier van koffie zetten waarbij geen warm water wordt gebruikt maar de koffiebonen gedurende een uur of 12 in water gedoopt worden. Het water verandert dan langzaamaan in koffie. Dit maakt de smaak volledig anders dan andere methodes van koffiezetten.

 

Naast moderne koffieapparaten is er ook een ontwikkeling in koffieaccessoires. Denk aan een plastic koffiebeker met deksel.