Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

EHBO cursus

Het belang van een EHBO cursus

Het verrichten van eerste hulp is van groot belang. De blijvende schade tijdens een hartstilstand vindt in de eerste minuten plaats. Dokters zijn vaak dan niet in staat om op tijd ter plaatse te zijn. Ook in gevallen van een botbreuk, vergiftiging of kneuzingen moet er snel gehandeld worden om blijvend letsel te voorkomen.

Weinig Nederlanders met een EHBO diploma
Slechts tussen de 3 en 5 procent van de Nederlanders heeft een cursus EHBO gedaan. In tegenstelling van de 95% in Noorwegen. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlandse bevolking aangeeft waarschijnlijk niet te zullen handelen als ze een onbekende zien verstikken of als er zich andere noodsituaties voordoen. Dit zorgt er voor dat vele mensen onnodig blijvend letsel oplopen, omdat er in de eerste belangrijke minuten niet gehandeld is. Het is duidelijk dat de drempel om te helpen hoger is als u niet weet wat u moet doen. Daarom is het aan te raden om een EHBO cursus te volgen en op die manier uw medemens te helpen.

Wat leert u bij een EHBO training
Naast dat u leert hoe u reanimeert zijn er nog andere situaties waarin een EHBO diploma goed van pas komt. Denk hierbij aan brandwonden behandeling en een botbreuk. Van deze twee onderwerpen is de kans aanwezig dat het in uw nabije omgeving gebeurd. Ook oogletsel, vergiftiging en wat te doen als iemand in een shock raakt worden behandeld.

Bij Arehbo wordt u door middel van een EHBO cursus opgeleid tot een professionele eerste hulpverlener. De cursussen zijn allemaal goedgekeurd door het oranje kruis.