Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Witte tanden bekomen: hoe moet het?

Iedereen onder ons streeft rechte, witte tanden na. Dit is echter niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Goed poetsen, regelmatig flossen en een halfjaarlijks bezoek aan de tandarts helpen veel, maar soms is men dan nog niet tevreden. Een beugel kan u helpen om uw gebit recht te zetten, wat vaak een zeer andere aanblik geeft. Veel mensen wensen echter ook witte tanden. Dit heeft u niet altijd zelf in de hand, gezien de kleur van uw gebit deels te maken heeft met de natuurlijke kleur van het glazuur op uw tanden. Er zijn echter wel opties om hagelwitte tanden te bekomen.

Facings

Met behulp van facings ziet een gebit er recht en wit uit. Facings bestaan uit een dun laagje speciaal materiaal die over uw bestaande tanden worden geplaatst. Ze worden vaak gebruikt wanneer een gebit verkleurd of vervormd is. Door facings te plaatsen krijgt een gebit een esthetisch zeer mooi uiterlijk. Verkleurde tanden worden voorzien van een mooie witte kleur en vervormde tanden worden weer recht. Deze oplossing is redelijk drastisch en hoeft niet bij iedereen te worden ingezet. Er zijn ook minder ingrijpende oplossingen indien u wittere tanden wilt.

Tanden bleken

Zijn uw tanden over het algemeen gezond en heeft u geen problemen met hun vorm of stand, dan kan u wellicht het beste kiezen om uw tanden te bleken indien u een witter gebit wenst. De kleur van uw tanden kan een sterke invloed hebben op uw zelfvertrouwen. Door uw tanden te laten bleken kiest u voor een stralend wit gebit. Het is een snelle en redelijk makkelijke oplossing voor witte tanden. Het is wel ten zeerste aan te raden dit altijd bij een professionele tandarts te laten doen. Zo wordt het tandglazuur niet aangetast.

https://tandartsen14.be/index.html