Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Een reorganisatie

Het kan door economische omstandigheden met elk bedrijf of onderneming gebeuren: een reorganisatie. Vaak zijn dit soort reorganisaties van tijdelijke aard. Dit maakt dat expertise en ervaring op deze gebieden vaak mist in de organisatie. Het is dan een beter plan om een expert in te huren die jou hierbij kan helpen en begeleiden. Slecht uitgevoerde reorganisaties kunnen voor veel kosten zorgen, al zijn deze misschien niet direct zichtbaar. Zo kan het gebeuren dat werknemers gedemotiveerd raken en zo dus ook minder productie draaien. Dit soort effecten zorgt er op lange maar ook korte termijn voordat je minder betrokkenheid hebt van je werknemers, en ook meer ziekteverzuim krijgt. De gevolgen hiervan zullen onder andere zijn dat de winst van het bedrijf zal kelderen. Deze negatieve effecten kunnen tot wel 2 jaar aanhouden en dat kan genoeg zijn om je bedrijf over de kop te laten gaan. Wanneer je een expert hebt voor de reorganisatie, kan deze periode wel gehalveerd worden. Klik hier voor meer informatie

Ook ontzettend belangrijk voor betere resultaten in je onderneming, is vitaliteitsapk. Door vitaliteit zullen je werknemers meer energie hebben en zo dus ook minder klachten ervaren, zowel fysiek als mentaal. Mede daarom is het heel belangrijk om goed in gesprek te blijven met je werknemers. Kijk goed hoe zij zich ontwikkelen en kom er zo achter welke misschien tot dan toe verborgen talenten, kwaliteiten en creatieve kwaliteiten zij hebben. En, natuurlijk is het ook altijd goed om als werkgever het juist voorbeeld te geven en om te zorgen voor genoeg verandering en variatie in het werk. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat. 

Wat ook altijd zeer bevorderlijk is voor de werksfeer, is het aanbrengen van natuurlijke aspecten op de werkplek. Zorg bijvoorbeeld voor mooie planten, of bloemen. Ook gewoon eens wat vaker het raam opzetten of in de pauze even lekker een rondje gaan lopen voor buitenlucht.

 

 

 

http://carrierepoort.nl