Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Diazepam: wat is het?

Van slapeloosheid wordt gesproken als iemand slecht slaapt en overdag niet goed kan functioneren. Slaapproblemen kunnen worden veroorzaakt als je je veel zorgen maakt of vaak inspant. In de meeste gevallen zijn geen duidelijke oorzaken van slapeloosheid. Soms kan licht of niet slapen veroorzaakt zijn door spanningen of gebeurtenissen overdag. Maar ook lichamelijke klachten kunnen hiervoor zorgen, bijvoorbeeld pijnen. Kom je met slaapproblemen bij de arts dan zal hij eerst proberen om de oorzaak te verhelpen. Je krijgt dus niet meteen een slaapmiddel voorgeschreven. 

Symptomen van slapeloosheid

Als je last hebt van slapeloosheid, heb je het gevoel dat je te weinig nachtrust hebt gehad. Er zijn verschillende symptomen waaraan je dit kunt herkennen: 

–               Slecht slapen in de avond

–               ’s Nachts vaak wakker worden

–               Te vroeg wakker worden.

Wat is diazepam?

Diazepam behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend. Artsen schrijven het voor bij angstgevoelens en gespannenheid, paniekstoornissen, slapeloosheid en onrust. Dit slaapmiddel is vooral geschikt als je moeite hebt met slapen, als je verwacht gedurende de nacht vaak wakker te worden en als je overdag een middel tegen angst en spanning nodig hebt. Je mag het niet te vaak gebruiken, anders raakt je lichaam er aan gewend en zal de werking afnemen.

Je krijgt dan het gevoel dat het niet werkt en wilt dan een zwaardere dosering.  Als je het inneemt zorg ervoor dat je thuis bent en makkelijk je bed kunt bereiken. Neem het niet in tijdens het werk of als je op school bent. Ook mag je geen auto rijden of gebruik maken van zware machines. Gebruik je dit product voor een lange periode dan moet je dus langzaam afbouwen.

https://www.anabolenkopen-4u.com/product/diazepam-10mg-30-tabletten/