Praktijkardi
Image default
Beauty en verzorging

De oorzaken van haaruitval bij kinderen

Ook kinderen kunnen met haaruitval te maken krijgen. Valt het u als ouder op dat uw kind kale plekken begint te krijgen op het hoofd? Dan is het verstandig om dit te laten onderzoeken om verdere haaruitval te voorkomen. De grootste oorzaak van haaruitval bij kinderen is een ontstekingsproces rondom de haarwortels. Op de plekken van de ontsteking groeien misvormde haren of zeer dunne haren die snel afbreken. Uiteindelijk kan dit leiden tot kaalheid. De plekken zijn vaak rond of ovaal, maar het kan ook over het hele hoofd verspreid voorkomen. Uiteraard zijn er verschillende soorten haarziekten die bij kinderen kunnen voorkomen. Laat het daarom altijd goed onderzoeken voordat u conclusies trekt.

Wat doet haaruitval met een kind?

Wanneer er sprake is van alopecia, oftewel kaalheid, kunnen haarwerken een uitkomst bieden. Een kaal hoofd kan namelijk een grote impact op het leven van uw kind hebben. Terwijl alle klasgenootjes een mooie bos haar hebben, heeft uw kind dit niet. Dit kan ervoor zorgen dat uw kind zich onzekerder gaat voelen. Goede haarwerken kunnen ervoor zorgen dat uw kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan zijn/haar leeftijdsgenoten. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen haarwerk aanvragen bij Haarwensen. Deze kostbarre haarwerken zijn beschikbaar in allerlei vormen en kleuren.

Keuze uit verschillende materialen

Europees en Aziatisch haar verschillen veel van elkaar. Daarom is het belangrijk om van tevoren nauwkeurig te onderzoeken welke haarsoort het beste bij u of uw kind past. Zo is Aziatisch haar vaak minder beschadigd dan Europees haar, maar wel in een beperkt aantal kleuren beschikbaar. Europees haar daarentegen kan in iedere haarkleur gemaakt worden. Verder heeft u keuze uit confectie, maatconfectie of maatwerk haarwerken. Een confectiehaarwerk is een stuk goedkoper dan maatwerk omdat deze machinaal gemaakt worden. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een haarwerk, is het belangrijk om deze met de juiste producten te behandelen. De Haarstichting voorziet u graag van persoonlijk advies bij haaruitval.