Compressiekousen en drukhandschoenen beiden een aanrader voor kwalen

Over het algemeen denken veel mensen dat compressiekousen voor warmte dienen. Echter, zijn compressiekousen ideaal voor blessureherstel en blessurepreventie. In dit artikel hieronder vertel ik meer over het profijt van sporten met een compressiekous. Daarna leg ik uit dat drukhandschoenen ideaal zijn voor vochtophoping (oedeem).

 

Veel mensen, waaronder ik, krijgen als ze te veel lopen last van zijn/haar kuiten. Later gedurende training krijgen de meeste last van hun schenen. Dit wordt ook wel shin splints genoemd. Als je te hard of te vaak traint kan je een langdurige hersteltraject verwachten. Dit kan voorkomen worden door compressiekousen te dragen. Compressiekousen geven namelijk enorm veel support en resulteer voor minder pijn aan de schenen.

 

Hoe werken compressiekousen?

De compressiekousen voeren een hogedruk aan en hebben een zinkende drukverloop. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom naar het hart wordt geoptimaliseerd. Kortom is dit effectief scheenklachten en kuitklachten. Daarnaast zorgt de kous voor sneller herstel na de training.

 

Ik heb nog geen blessure opgelopen. Is het dan alsnog een aanrader?

Ja, beslist. Je kent vast wel het gezegde: Het voorkomen is beter dan genezen. Al heb ik geen blessure ren ik altijd met compressiekousen aan. De kousen helpen met sneller herstellen, blesures voorkomen en betere prestaties. Dus ja, het is een aanrader!

 

Nog een aanrader voor kwalen

Naast de compressiekousen zijn drukhandschoenen ook een aanrader. De drukhandschoen met halve vingers zorgt er namelijk voor dat je geen vochtvorming (oedeem) oploopt. De handschoen levert namelijk van buitenaf druk op de arm en lymfevaten. Hierdoor kan er geen vocht terugstromen.

 

Wat is oedeem?

Oedeem is een zwelling van extracellulair vocht in de weefsel. Vaak zijn de oorzaken bij vochtophoping, spataders, hartziekten en nierproblemen. Als je het eenmaal oploopt dan kan je je arm niet meer gebruiken. Dus vooral als je het hebt, koop meteen een drukhandschoen.

https://www.praktijkardi.nl/