Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Help ik heb een Burn-Out

Wat houd een burn-out in?

Het leven kan soms veel zwaarder zijn dan normaal. Dat kan komen door problemen, stress een nare gebeurtenis, of uw vrienden/familie geven u geen steun. Dit allemaal bij elkaar vergt veel discipline.

 

Wat voor klachten horen bij een burn-out?

De meeste burn out klachten behoren tot drie verschillende categorieën. De eerste categorie is spanningsklachten. Denk dan aan lichamelijke vermoeidheid, mentale vermoeidheid, sneller prikkelbaar, slechte nachtrust, lawaai en drukte bevallen u niet en tot slot voelt u zich opgejaagd. Het gevoel hebben dat u niet meer je problemen aankunt behoort tot de tweede categorie. Een machteloos gevoel, alsof u niet meer de touwtjes in handen hebt. Tot slot lukken de dagelijkse werkzaamheden niet meer. Denk dan aan rijden in een auto, concentreren op werk, schoonmaken.

 

Overige klachten

Lichamelijke klachten zoals: duizeligheid, buikpijn of maagklachten, hoofdpijn zijn vaak de reactie op een burn-out.

 

Oorzaak van een Burn-out

Een burn-out krijgt u door een lange tijd veel stress (spanning) te hebben. Je hebt het hef dus niet meer in eigen handen. Depressie kenmerken is daardoor vaak het gevolg.

Stress of spanning is onmogelijk om niet te hebben in het leven. Stress op een laag niveau is vaak plezierig en maakt ons alert. Als u te veel en te lang spanning heeft, resulteert dat naar het tegenovergestelde. Het geeft dan een onprettig gevoel wat kan komen door te veel tegelijk wilt uitvoeren, er wordt een lange tijd te veel op je bordje gelegd en u ervaart weinig tot nihil aan steun van je vrienden/familie.

 

Herstel van een burn-out

Uw dagelijkse bezigheden zoveel mogelijkheden uitvoeren, is de ‘key tot succes’. Als u dit niet doet denk je er sneller aan.

Het herstellen van een burn-out verloopt in drie fases:

  1. Het begrijpen en accepteren daarna
  2. Alle problemen op een rij zetten
  3. De oplossingen uitvoeren.
https://www.drie60.com