Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Beste zorgverzekeraars in Nederland

Ook bij zorgverzekeraars zijn er verschillen in tarieven en uitkeringen. Maar wat is een goede zorgverzekeraar? Wij hebben een aantal criteria gekozen om de beste zorgverzekeraar in Nederland te kiezen. Zo moeten ze een competente klantenservice hebben, speciale extra diensten, goedkope extra bijdrage of bijvoorbeeld een bonusprogramma’s voor het hele gezin. Tot slot moet de zorgverzekeraar een goede plaatsing hebben in diverse testrapporten.

Criteria voor het testen van ziekenfondsen

Om de beste zorgverzekeraar te vinden, is het niet alleen de moeite waard om de extra bijdrage te vergelijken, maar ook andere belangrijke criteria. Hoewel de verplichte uitkeringen in de pakketten voor 95% identiek zijn, willen de zorgverzekeraars zich onderscheiden van de rest en bieden ze verschillende extra voordelen. Sommige verzekeraars betalen subsidies voor professionele tandreiniging, osteopathie of alternatieve geneeskunde. Anderen vergoeden een deel van de premies via bonusprogramma’s als de verzekerde gezond leeft. Hierdoor zijn er ook veel mogelijkheden voor verplicht verzekerde SHI-leden die niet de mogelijkheid hebben om over te stappen naar een particuliere zorgverzekering. De wettelijke ziekenfondsen moeten alle verzekerden accepteren, zodat een verandering van ziekenfonds voor iedereen mogelijk is.

De beste zorgverzekering 2019 beschikt over:

* Eigen risico afgestemd op je zorgverbruik. De hoogte hiervan bepaal je zelf met keuze van € 385,- tot € 885,-.

* Eventuele aanvullende verzekering voor tandarts, fysiotherapie, kraamzorg of anders.

* Keuzevrijheid voor zorgverleners en ziekenhuizen welke bij jou in de buurt zijn. De zogenaamde restitutie ziektekostenverzekeringen.

Goede zorgverzekering in Nederland uitkiezen

De keuze voor een zorgverzekeraar is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Of je net 18 jaar bent of student, veel zorgkosten maakt of weinig, de beste zorgverzekering kun je aan de hand van deze criteria bepalen.

Weinig of veel zorgkosten per jaar?

Als je veel zorgkosten heb en vaak naar het ziekenhuis gaat, kun je het beste een laag eigen risico kiezen. Hierdoor krijg je achteraf weinig extra kosten. Als je vrijwel nooit naar een arts gaat, kun je je eigen risico hoog houden, en profiteren van een laag eigen risico.

Bezoek aan de mondhygiënist of tandarts

Bij een jaarlijks bedrag van € 100,- of meer aan tandartskosten is een aanvullende tandartsverzekering aan te raden. Bekijk de tandartsverzekering van iedere zorgverzekeraar, er is genoeg om uit te kiezen.

Fysiotherapeut of psycholoog in je pakket van de zorgverzekeraar

De psycholoog zit standaard in de basisverzekering, voor gespecialiseerde trauma zorg en kies je voor een aanvullend pakket.