Praktijkardi
Image default
Auto's en Motoren

Curaçao een van de topbestemmingen voor Nederlandse toeristen

Het lijdt geen twijfel dat Curaçao een van de topbestemmingen is voor toeristen. Maar zoals bij elke reis, staat het concept van vervoer centraal in alles.

Gezien de optie om te kiezen tussen het nemen van een taxi en een huurauto, zou je hoogstwaarschijnlijk een streepje voor de eerste wagen zonder er een seconde over na te denken.

Hoewel het misschien goedkoper en gemakkelijker lijkt om een taxi te nemen, gaat er niets boven het gemak van een huurauto. Er zijn tal van andere voordelen die curacao autoverhuur biedt ten opzichte van de taxi’s. Voordat u in de dichtstbijzijnde taxi stapt, moet u rekening houden met de volgende voordelen van een huurauto:

De behoefte aan privacy
Privacy is bijna een basisbehoefte. Misschien voelt u zich niet zo op uw gemak bij uw vakantieactiviteiten met een taxichauffeur die somber in de bestuurdersstoel zit en luidruchtig op wat kauwgom kauwt, of zijn muziek extreem hard speelt of zelfs een stinkende taxi heeft.
Kosten efficiëntie

De meeste toeristen zullen op zoek zijn naar taxi’s omdat ze denken dat deze keuze vanuit economisch oogpunt logisch is. Er is een algemeen gevoel dat het huren van een auto duurder kan zijn dan het nemen van een taxi. Integendeel, deze overtuiging is absoluut niet  waar. Nu er overal veel autoverhuurbedrijven opduiken, is de concurrentie groot, zodat ze gedwongen zijn hun prijzen aan te passen.
Sommige bedrijven rekenen zo laag als € 25 per dag voor hun diensten. Het is veel goedkoper om de auto de hele dag voor jezelf te hebben voor minder dan €30.

Als u de gehuurde auto meerdere dagen gaat gebruiken, is dit veel goedkoper dan het huren van een taxi. Bovendien is het niet nodig om een chauffeur in te huren, aangezien u zelf in staat bent om het voertuig te besturen.
Familie en roadtrips

Als je op reis gaat, is een taxi niet aan de orde. Het zou handiger en gemakkelijker zijn voor u en uw gezin om bij aankomst uit het vliegtuig te stappen en vervolgens een auto te huren.

Bovendien heeft een taxi mogelijk niet genoeg ruimte voor het geval uw kinderen tijdens de reis een dutje moeten doen. Kies in plaats daarvan een ruime huurauto die aan de onmiddellijke behoeften van alle gezinsleden kan voldoen.
Vrijheid om meer plezier te hebben

Een auto huren in plaats van een taxi geeft je meer vrijheid omdat je de volledige controle hebt. U kunt met een comfortabele snelheid rijden en stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U kunt het voertuig parkeren en spontaan gaan zwemmen – iets wat u misschien niet leuk vindt als u in een taxi wordt gereden. Hoewel de taxichauffeur u misschien kan verdragen, zult u zich niet op uw gemak voelen als u weet dat hij liever ergens anders was geweest, of op u zit te wachten.

Als u met uw gezin reist, kunt u veel beter huren. Hiermee kunt u langs de kant van de weg parkeren in een rustig landschap om een familiebijeenkomst te houden of een snelle selfie te maken. Je mag ook vrij van koers veranderen om de kinderen te brengen waar ze willen.
Tot nu toe: alleen maar voordelen.

Scooter huren curacao?

Dat is een optie als u in de regio mambo of janthiel blijft. Maar een scooter huren op curacao is niet echt een optie om het westelijke deel van het eiland te verkennen.

Openbaar vervoer, zegt u?
Helaas is dat op Curaçao niet echt een optie.
Geen comfortabele bussen, geen airco, geen vaste dienstregeling.
Dat zegt genoeg.
Wij wensen u een fijne vakantie en rij voorzichtig!