Praktijkardi
Image default
Aanbiedingen

Naturel laminaat, een vloer die in elk interieur past.

Wil je een nieuwe vloer kopen, maar weet je nog niet welke? Bedenk dan eerst wat je mooi vind. En wat je budget is. Wil je graag een houten vloer maar heb je een beperkt budget, dan kun je natuurlijk kiezen voor een houten vloer uit het goedkopere segment. Zoals een grenen vloer. Ondanks dat dit een mooie vloer is heeft de vloer ook zijn nadelen. Wil je echter een vloer met een houtlook, die kras- en kleurvast is? En die jarenlang mooi blijft? Kies dan voor laminaat. Door de nieuwste technieken, heeft laminaat een heel authentieke look gekregen. En kies je voor een naturel kleur dan zit je altijd goed.

Wat is naturel laminaat?

Dit is een laminaatvloer met de echte naturel houtlook. Die naturel look kan lijken op onbehandeld hout, dus helemaal puur natuur. Maar ook sla hout dat voorzien is van een olie, was of lak laag. Dit soort laminaatvloeren heeft een wat warmere uitstraling. 

Een laminaat met een naturel houtlook past eigenlijk in elke interieur, maar door de verschillende looks van het hout is er voor elk interieur wel een soort dat de ruimte net die finishing touch geeft. 

Welke soorten laminaat met en naturel houtlook zijn er zoal?

Eigenlijk te veel om op te noemen. Denk ten eerste aan de houtlook op zich. Lijkt het laminaat op een eiken, berken, grenen of bijvoorbeeld op een merbau vloer. Elk houtsoort heeft zijn unieke eigen naturel kleur. Een naturel look kan op onbehandeld hout of op behandeld hout lijken. 

De meeste laminaatvloeren zijn voorzien van een print van eiken. Eiken zie je als vloer met nagenoeg geen noest maar ook met een rustieke en robuuste uitstraling. Die eiken vloeren zijn op dit moment helemaal de trend. Die verschillende soorten zie je dan ook weer bij de naturel laminaatvloeren terug.

Daarnaast wordt naturel laminaat in een standaard afmeting aangeboden, maar ook als een XL vloer, visgraat of Hongaarse punt vloer. Dus er is alleen al in de naturel uitvoering genoeg keuze. 

De voor- en nadelen van een naturel houtlook laminaat.

Je kunt voor laminaat kiezen om verschillende redenen. En ook een laminaat met een naturel houtlook heeft zijn voor- en nadelen.

Voordelen:

  • Verbleekt niet, laminaat vloeren zijn kleurecht.

  • Makkelijk te leggen door het klik systeem. Zodoende heb je ook geen lijm nodig.

  • Bijzonder kras- en slijtvast

  • Onderhoudsvriendelijk

  • Betaalbaar

  • Doordat de vloer geschikt is voor elke leefruimte in een woning kan de vloer mooi doorgelegd worden zodat er één geheel ontstaat.

Natuurlijk kent laminaat ook nadelen.

  • Deze harde vloer veroorzaakt contactgeluid. Dit kun je dempen door middel van een ondervloer. 

  • Heb je een beschadiging op de vloer dan kun je dit niet snel even wegwerken. Dit kun  je enkel oplossen door de beschadigde plank te vervangen. Of je camoufleert de beschadiging met en kleed.

Je ziet dat laminaat veel voordelen heeft en dat de nadelen op te lossen zijn. Dit maakt naturel laminaat de meest geschikte vloer voor jouw woning.

 

https://www.beboparket.nl/