Praktijkardi
Image default
Sport

Circuit training; geschikt voor alle fitnessniveaus

In wat voor een sportschool voel jij je thuis? In een wat drukkere sportschool of een meer kleinschalige boetiek stijl sportschool? Steeds meer mensen geven aan dat ze zich niet meer prettig voelen in een overvolle sportschool. Zeker wanneer je jezelf net over de drempel heen hebt gezet om weer een goede start te maken. Niemand wil zich verloren voelen tussen het enorme aanbod aan fitness apparaten. Want waar moet je beginnen en hoe zwaar moet je trainen om het meeste uit je workout te halen?  

Dan is circuit training misschien wel dé sport voor jou. Deze manier van sporten heeft vele voordelen en bij de juiste sportschool stellen de apparaten zich zelfs vanzelf in. Dat klinkt niet slecht toch? Blijf lezen en ontdek of circuit training de manier is om jouw fitnessdoelen te behalen.

Wat is circuit training ook alweer?

Niet iedereen is bekend met circuit training. Bij een circuit training train je heel je lichaam vanuit een combinatie aan verschillende oefeningen. En vergis je niet, het is meer dan alleen je spieren trainingen. Doordat je de oefeningen direct na elkaar uitvoert, werk je tegelijkertijd aan je conditie. Pas na alle oefeningen binnen het circuit krijg je de tijd om even op adem te komen. Dat maakt circuit training een van de meest effectieve manieren om je fitnessdoel te behalen. 

Is het geschikt voor alle fitnessniveaus 

Wat veel mensen in een sportschool afschrikt is dat het niveau vaak veel te hoog lijkt. Gelukkig is circuit training geschikt voor mensen die net starten en voor mensen die al jaren sporten. De intensiteit van een circuit training pas je aan op jouw niveau. Dit houdt je tijdens het trainen gemotiveerd en daarnaast voorkom je nare blessures. Wil je zeker weten dat het circuit altijd past bij jouw niveau? Kies dan een E-gym. Deze gebruiken slimme fitnessapparaten die zich automatisch instellen op jouw lichaam en trainingsniveau. Dat scheelt je ook nog eens een hoop tijd.

 

Binnen de fitness maken we onderscheid tussen 3 verschillende niveaus. Kijk voor jezelf binnen welke groep je valt en geef dit ook aan bij de sportschool waar je wilt trainen. Zo weet je zeker dat je niet te licht of te zwaar traint.

  1. Beginners circuit trainingniveau

Hierbij maak je kennis met het trainen en sporten. De focus bij dit niveau ligt op het beheersen van de techniek voor een goede herhaling van de oefening. Bouw het ook altijd rustig op. Wanneer je te snel te zwaar traint, is de kans op blessures groter. Iets wat niet bijdraagt aan je motivatie. Reken ook altijd wat extra tijd voor een warming-up en een cooling-down. 

  1. Gemiddeld circuit trainingsniveau 

Je hebt wel al wat ervaring met de sportschool. Misschien ben je al een tijdje niet meer geweest en wil je met circuit training je goede voornemens weer oppakken. Bij dit niveau zijn je spieren, pezen en gewrichten gewend om met gewichten te trainen. De focus ligt hierbij ook op een rustige opbouw en een goede technische uitvoering van de oefening. Dit helpt om je niveau te behouden en zelfs vooruitgang te boeken. 

  1. Gevorderd circuit trainingsniveau

Een sportschool is geen onbekende plek voor jou. De kans bestaat dat je niet langer de resultaten boekte waar je hard aan werkte. Dit kan liggen aan het feit dat je niet effectief genoeg traint, niet zwaar genoeg of juist de focus legt op één specifieke spiergroep. Met circuit training heb je altijd genoeg uitdaging in je training zitten. Doordat het een natuurlijke combinatie is van krachttraining en werken aan je cardio, weet je zeker dat je na een sessie heel je lichaam hebt getraind. 

 

Ervaar zelf de voordelen van circuit training. Het maakt niet uit wat je doel of fitnessniveau is, met circuit training werk je aan de beste versie van jezelf.

 

http://www.circle-fit.com/circuit-training