Praktijkardi
Image default
Aanbiedingen

Zo zijn jouw shutters enorm populair geworden

Shutters zijn een vorm van raambekleding die al honderden jaren bestaat en zijn oorspronkelijk ontwikkeld als bescherming tegen de elementen. Het woord “shutter” komt van het Engelse woord “to shut” wat sluiten betekent. In dit blog nemen we je mee door de geschiedenis van shutters en hoe ze door de jaren heen zijn ontwikkeld.

De geschiedenis van shutters gaat terug tot de 15e eeuw in Griekenland en werden oorspronkelijk gemaakt van marmer. Deze vroege shutters werden gebruikt als bescherming tegen het weer en voor privacy, en waren vooral te vinden in gebouwen met grote openingen zoals kloosters en paleizen.

In de 16e eeuw begonnen de shutters hout te verschijnen in andere delen van Europa, zoals Spanje en Frankrijk. Hier werden shutters gebruikt om de zon buiten te houden en de kamers koel te houden tijdens de warme zomermaanden. De shutters in deze periode waren vaak gemaakt van hout en hadden een eenvoudig ontwerp met latten die naar boven en beneden konden worden bewogen om de hoeveelheid licht te regelen.

In de 18e eeuw werden shutters steeds populairder in Engeland, vooral onder de aristocratie. Hier werden shutters gebruikt als decoratief element en werden ze vaak versierd met houtsnijwerk of geverfd in felle kleuren om de ramen er mooier uit te laten zien.

In de Verenigde Staten werden shutters populair in de 19e eeuw, vooral in de zuidelijke staten waar ze werden gebruikt als bescherming tegen stormen en orkanen. Deze shutters werden vaak gemaakt van hout en hadden brede latten om het raam volledig te bedekken. Het ontwerp van deze shutters was vooral functioneel, met weinig aandacht voor esthetiek.

Tegenwoordig worden shutters nog steeds veel gebruikt en zijn ze een populaire vorm van raambekleding over de hele wereld. Ze worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, PVC en aluminium, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs om te passen bij elk interieur.

In de loop der jaren zijn er verschillende innovaties geweest in de productie en installatie van shutters. Zo zijn er nu shutters verkrijgbaar met geïntegreerde motorisatie, waarmee je de shutters gemakkelijk kunt openen en sluiten met behulp van een afstandsbediening of een app op je telefoon. Daarnaast zijn er nu ook shutters met verstelbare lamellen, waarmee je de hoeveelheid licht en privacy nog nauwkeuriger kunt regelen.

 

https://www.vaneyckshutters.com/