Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Androgel, wat is het?

Androgelis een mannelijk geslachtshormoon. Het bevat Testosteron en dit hormoon zorgt voor geslachtskenmerken bij mannen. Behalve dat het voor spiermassa, baardgroei en een lage stem zorgt, kan het ook een grote invloed uitoefenen op de prestaties en het libido.

Het wordt gebruikt door mannen die een tekort hebben aan Testosteron. Vooral na de leeftijd van 40 jaar kunnen mannen last krijgen ervan. Ze kunnen dan minder zin krijgen in seks, kunnen ze niet goed slapen, krijgen ze last van lusteloos- en vermoeidheid, krijgen ze erectieproblemen en kunnen ze depressief raken. Ook kan hun buikvet toenemen en vermindert hun spierkracht.

Dit medicijn komt in de vorm van een gel en deze moet aan de schouders, bovenarmen en buik gesmeerd worden. Wacht ongeveer 5 minuten voordat je je kleren weer aantrekt. Het is beter om de gel telkens op een ander plek aan te brengen. Zo kun je huidirritatie voorkomen. De gel moet eenmaal aangebracht worden en het liefst in de ochtenduren.

Androgel kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen. Zoals eerder vermeld kan er huidirritatie optreden en kan men ook last krijgen van een vettige huid en puistjes.

Vrouwen en kinderen mogen niet in contact komen met deze gel. Vooral zwangere vrouwen niet, omdat het zeer schadelijk kan zijn voor de groeiende baby. Zorg er dus voor dat de plekken bedekt zijn met kleren. Was je handen ook goed nadat je jezelf ingesmeerd hebt ermee.

Mannen die jonger zijn dan 18 jaar mogen het ook niet gebruiken. Als men in het verleden last heeft gekregen van borst- en prostaatkanker moet men ook geen gebruik maken van Androgel.

De gel beïnvloedt het reactievermogen niet, dus men mag gewoon autorijden en alcohol gebruiken.