Praktijkardi
Image default
Bedrijven

Welke IT diensten zijn interessant voor mijn bedrijf?

De IT speelt tegenwoordig een steeds belangrijkere rol in de bedrijfsvoering. Heel veel werkzaamheden zijn afhankelijk van een goede IT. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven en organisaties opzoek zijn naar It professionals. Deze IT professionals moeten dan voortdurend op zoek zijn naar It manieren om het proces van het bedrijf te verbeteren. Nu is het aanbod in IT professionals niet groot, en kan er niet aan de vraag worden voldoen. Voor bedrijven die maar lastig aan It personeel komen zijn er ook andere mogelijkheden. Deze IT mogelijkheden en diensten worden verder in dit artikel besproken.

Device as a Service

Device as a service, ook wel Daas service genoemd, is een IT dienst waar u als bedrijf hardware kan leasen en waar de installatie, onderhoud, reparaties, vervanging en afvoer voor u wordt geregeld. Dit is ideaal voor bedrijven omdat er veel IT zaken worden weggenomen waardoor het bedrijf zich volledig kan focussen op de bedrijfsbezigheden. U kunt misschien denken dat uw IT mensen dit ook kunnen. Dat kan wel zo zijn, maar bedrijven vergissen zich in de hoeveelheid tijd die het kost om deze zaken te regelen. Dit is tijd wat het IT personeel beter kan besteden.

Voordelen Device as a Service

Net is al besproken waarom de Daas service wordt gebruikt, maar er zijn ook nog andere mooie voordelen te noemen.

  • Kostenbesparing: u bespaart kosten op beheer, administratie en inkoop door gebruik te maken van deze It service.
  • De nieuwste hardware: door van deze dienst gebruik te maken weet u zeker dat u de nieuwste apparatuur hebt.
  • De kosten zijn voorspelbaar: Niks is zo vervelend als onverwachte kosten. Met deze service weet u precies wat u elke maand kwijt bent.

Laptops

IT Lifecycle Management

Een tijdrovend proces is het managen van apparatuur (laptops, pc’s, smartphones, tablets). Hier kunt u denken aan het inventariseren, beheren, uitpakken, installeren, afvoeren, communiceren en administreren. Zoals u ziet zijn er aardig wat stappen voor het uitdelen van nieuw apparatuur aan een werknemer. Gelukkig is hier een makkelijkere manier voor namelijk lifecycle management IT.

Deze IT dienst regelt alle zaken die net zijn besproken en is daarbij ook nog kostenbesparend. Kostenbesparend komt door de tijd die u en uw IT afdeling niet kwijt zijn aan deze zaken. U zult natuurlijk voor deze dienst een bepaalde prijs moeten bepalen, maar in de praktijk blijken deze kosten het zeker waard te zijn.

IT Lifecyle management maakt gebruik van de PLUTO tool. Dit is een tool die automatisch zorgt voor inventarisatie, procurement, planning, uitrol en migratie, rapportage en tot slot komt er ook nog een tevredenheidsmeting om in de toekomst de bezigheden te verbeteren. Als u meer wilt weten over deze dienst of de Daas service, dan kunt u vrijblijvend advies vragen bij een professioneel IT dienstverlener.