Praktijkardi
Image default
Bedrijven

Als een slimme meid ben jij op alles voorbereid

Tijd gaat snel. Zonder dat je er al te veel erg in hebt vliegen de dagen aan je voorbij. In de ochtend sta je op en maak je jezelf klaar voor je werk. Na het werk kom je thuis en plof je voor de televisie. En als het donker genoeg is buiten, dan zoek jij de weg naar je bed. Weer een dag als alle anderen. Niets bijzonders. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Juist als je het niet verwacht kom je ineens in een noodsituatie terecht. Ben jij dan goed genoeg voorbereid?

 

Juiste materialen

Heb jij een EHBO doos in de kast staan? Dat is een enorm goed begin. Daarmee kun je eerste hulp verlenen bij kleine ongelukken in en om het huis. Woon je dicht bij het water, ook al is het maar een kleine sloot, dan is het ook verstandig om een reddingsdeken paraat te hebben. Zo’n isolatiedeken is wind en waterdicht. Ideaal wanneer je iemand wilt beschermen tegen onderkoeling. Iets wat snel op de loer ligt als je in het water bent gevallen in de avond of op een koude winterse dag. In de meeste EHBO koffers zit standaard een reddingsdeken. Maar zekerheid voor alles is het altijd een goed idee om dat even extra te controleren.

 

Voor grote bedrijven

Het bedrijf waar je werkt heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen voor jouw veiligheid. Daar hoort onder andere een EHBO koffer bij. Toch is dat alleen niet voldoende. Zeker bij grote bedrijven met veel medewerkers komt er heel wat bij kijken om goed voorbereid te zijn en te blijven in geval van een ongeval of calamiteit. Want het hebben van de juiste materialen en een ontruimingsplan alleen is niet voldoende. Ook de medewerkers moeten regelmatig geïnformeerd en getraind worden. Zo is het enorm belangrijk dat je weet waar je heen moet als je in een noodgeval het gebouw moet verlaten. Een verzamelplaats bord kan duidelijkheid geven waar je moet verzamelen, maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je de verzamelplaats moet gaan zoeken. 

 

Kijk goed om je heen

Heb jij weer eens zo’n dag als alle dagen? Gewoon een dagje in je huis of bezig op kantoor. Neem dan eens de tijd om goed om je heen te kijken. Waar ligt eigenlijk die EHBO doos? En waar zou je heen gaan in geval van een noodsituatie? Hoe verlaat je het snelst en veiligst de plek waar je jezelf nu bevindt? Want een slimme meid is op alles voorbereid!

 

https://web-wings.nl/