Praktijkardi
Image default
Gezondheid

Hoe werkt een genezing in het lichaam?

Sommige klachten kun je best zelf oplossen. Denk maar aan een verkeerde houding tijdens het slapen, of een verkeerde beweging waardoor je last van je rug krijgt. Maar soms loop je langer dan 2 weken met een bepaalde klacht rond en is het dan raadzaam om naar de fysiotherapeut te gaan voor advies. Fysiotherapie kan namelijk heel veel voor je doen als het gaat om genezing in het lichaam. Fysiotherapeuten hebben namelijk veel kennis over de anatomie van het lichaam en weten precies hoe ze jouw klacht moeten aanpakken. Daarnaast is fysiotherapie ook erg ontspannend, waardoor de kans op herstel groter is. Heb je dus last van een bepaalde klacht, dan raad ik je aan om contact op te nemen met een fysiotherapeut! Fysiotherapie Kaatsheuvel kan je verder helpen!

Wat doet een fysiotherapeut?

Fysiotherapie is een specialisatie binnen de gezondheidszorg die zich bezig houdt met het behandelen van klachten aan het lichaam. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan botten, spieren, gewrichten en huid. Fysiotherapie is niet alleen bedoeld voor mensen die pijn hebben, maar ook voor mensen die willen herstellen na een operatie of blessure. Fysiotherapeuten kunnen jou helpen bij het herstel van je lichaam!

Fysiotherapie Kaatsheuvel is gespecialiseerd in fysiotherapie voor kinderen. Zij kunnen je helpen als je kind last heeft van een verkeerde houding, of als hij/zij is gevallen en pijnklachten heeft. Fysiotherapie kan namelijk ook voorkomen dat kinderen klachten krijgen.

Wat doet een kinderfysiotherapeut?

Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het lichaam van kinderen. Kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan botten, spieren, gewrichten en huid. Kinderfysiotherapie is niet alleen bedoeld voor kinderen die pijn hebben, maar ook voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Daarnaast kan het ook zijn dat je kind achterloopt in de motoriek. Kinderfysiotherapeuten kunnen kinderen helpen op een gemiddeld niveau te komen.