Praktijkardi
Image default
Health / Alternative

Holistische therapie: wat het is en hoe het werkt!

Holistische therapie is een therapeutische benadering die de mens in zijn geheel beschouwt, in zijn fysieke, mentale, emotionele en energetische aspecten. Met andere woorden, het behandelt deze gebieden niet afzonderlijk, maar op een geïntegreerde manier.

De holistische therapeut begrijpt dat elke persoon in een context wordt geplaatst en een compleet systeem vormt. De behandeling is dus veel effectiever als ze zich richt op zowel de oorzaken van de ziekte als de symptomen.

Het behandelt niet alleen mensen waarvan de ziekte het fysieke lichaam heeft bereikt, maar ook degenen die zich lichter, evenwichtiger, krachtiger en voller willen voelen in hun leven. Holistische therapieën zijn van mening dat de oorzaak van veel ziekten die in het fysieke lichaam verschijnen, reflecties zijn van emotionele, mentale en energetische tekortkomingen.

Dit is ook wat de psychosomatiek, een interdisciplinaire wetenschap die de effecten van sociale en psychologische factoren op de organische processen van het lichaam en op het welzijn van de mensen bestudeert, zegt.

Door de oorzaken te behandelen en op te lossen is de kans dat de ziekte terugkeert naar het fysieke lichaam dus kleiner. Dit soort therapieën zijn ook geïndiceerd als aanvulling op de traditionele therapieën en als preventieve behandeling.

Holistische therapie: waar is het voor?
Holistische therapie heeft als doel om meer energetische, mentale en emotionele balans te brengen, lichaams-, emotionele, mentale en spirituele bewustwording te vergroten, lijden te minimaliseren en te helpen bij het genezingsproces.

Daarnaast werken sommige soorten holistische therapieën ook aan het geloofssysteem, waarbij de vervanging van beperkende overtuigingen door empowerment wordt bevorderd.

Holistische therapieën kunnen u ook helpen om een vrediger leven te leiden, uw eigenwaarde en zelfvertrouwen te verhogen, meer moed te brengen om te handelen en uw dromen te overwinnen, en te helpen in uw financiële en emotionele welvaart.

De verschillende technieken van holistische therapieën kunnen daarbij helpen:

– Verlichting van fysieke of emotionele stress, rug- en hoofdpijn, PMS-symptomen;
– Voorkom en bestrijd depressies, angsten, angsten, syndromen en slapeloosheid;
– Verbeteren van persoonlijke kwesties zoals: problemen in relaties, gebrek aan welvaart, ontevredenheid op het werk, onzekerheid en gebrek aan motivatie.

Therapie helpt om meer balans in je leven te brengen, naar jezelf te kijken en jezelf te begrijpen. Het helpt om de zelfkennis te vergroten en het bewustzijn te vergroten. Het helpt u om interne conflicten op te lossen, antwoorden te vinden, inzichten te hebben en beslissingen te nemen.