Praktijkardi
Image default
Kinderen

Veiligheidstips voor op de weg

Veiligheidstips voor op de weg

Fietsen is een geweldige manier om gezond en fit te blijven. Met zoveel mensen die vanuit huis werken, stappen meer mensen op de fiets dan ooit tevoren. Op de weg fietsen met je jongensfiets 24 inch kan een spannende en veilige activiteit zijn.

Draag een helm

Het is nooit een slecht idee om een ​​helm te dragen als je fietst met een tas van weathergoods sweden. Het is vooral belangrijk als je in het verkeer rijdt of met hoge snelheden rijdt. Het is ook handig als je lang haar hebt, omdat dit je zicht op winderige dagen kan verstoren. Zorg ervoor dat je helm goed past en correct wordt gedragen. Dit betekent dat de helm laag op het voorhoofd moet worden gedragen met de voorkant van de helm niet meer dan 5 cm boven ooghoogte. Er moet twee vingers breed zijn tussen je wenkbrauwen en de voorste rand van de helm. Als je van plan bent om te gaan mountainbiken, investeer dan in een full-face mountain bike helm in plaats van er een te gebruiken die is ontworpen voor gewoon wegverkeer. Deze zijn namelijk speciaal ontworpen om te beschermen tegen botsingen met bomen, rotsen en andere obstakels op ruw terrein. Een goede manier om te weten of je huidige helm wel of niet veilig is, is door hem op te doen als je stil staat. Als het heen en weer schommelt zonder eraf te vallen, probeer dan alle banden aan te spannen totdat ze strak maar niet te strak zitten. Dit voorkomt dat ze wegglijden tijdens een botsing en biedt extra ondersteuning rond belangrijke gebieden zoals de achterkant en zijkant van je hoofd.

Houd je aan alle verkeerswetten

Van fietsers wordt verwacht dat ze zich aan dezelfde verkeersregels houden als automobilisten. Fietsers moeten hun richting aangeven met hun handen en armen op dezelfde manier als chauffeurs dit doen met hun richtingaanwijzer. Fietsers moeten in één rij rijden, tenzij ze op een meervoudig pad of aangewezen fietspad rijden. Verkeerswetten zijn iets dat je je kinderen moet leren wanneer ze op kinderfietsen rijden. Leer ze wat die wetten zijn en hoe belangrijk het is ze te gehoorzamen.

Draag lichte kleding of een reflecterend vest en andere veiligheidskleding

Een andere manier om je fietsveiligheid te verbeteren, is door het dragen van lichte kleding of een reflecterend vest. Het is ook belangrijk om een ​​koplamp en achterlicht te gebruiken. Je moet ook andere waarschuwingsapparaten hebben, zoals bellen, hoorns of andere geluidmakende mechanismen. Handschoenen zijn ook handig om te hebben omdat ze beschermen tegen blaren op de handen. Dit kan het anders moeilijk voor je maken om het stuur vast te pakken. Zorg ervoor dat je schoenen ook van hoge kwaliteit zijn. Als ze niet goed zijn ingereden of niet goed passen, kunnen ze tijdens het rijden ongemak veroorzaken en ertoe leiden dat je de controle over de fiets verliest. Een zonnebril beschermt je ogen niet alleen tegen de zon, maar ook tegen vuil.

Rijd niet als het donker is of bij slecht weer

Als fietser is het belangrijk om je te allen tijde bewust te zijn van je omgeving. De wegen zijn al gevaarlijk genoeg. Als het donker of regenachtig is, wordt het zicht beperkter. Als je ’s avonds fietst zonder verlichting op je fiets, zien andere mensen je niet. Je kunt ook geen andere fietsers of voetgangers, auto’s in aangrenzende rijstroken of potentiële gevaren zoals kuilen of constructie zones zien.