Praktijkardi
Image default
Aanbiedingen

Slow coffee, wat is het?

Slow coffee, wat is het?

De term slow coffee zien we steeds vaker voorbij komen, maar wat is het nu eigenlijk precies? In deze blog leggen wij alle ins en outs uit van het maken van slow coffee.

Slow coffee is een term die wordt gebruikt om het proces van koffiezetten op traditionele wijze aan te duiden. Dit omvat het gebruik van een manuele druppelzetmethode, alsook het met de hand malen van de bonen.

De slow coffee beweging heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen omdat mensen meer geïnteresseerd zijn geraakt in de smaak en kwaliteit van hun koffie. Liefhebbers van slow coffee geloven dat de langzamere, meer handmatige aanpak resulteert in een betere kop koffie.

Als u slow coffee zelf wilt proberen, zijn er een paar dingen die u nodig hebt om te beginnen. Ten eerste heb je koffiebonen van goede kwaliteit nodig. Licht gebrande koffiebonen zijn het beste voor slow coffee. Nog beter is specialty coffee. Zo kan je alle smaken en aroma’s, van bijvoorbeeld chocolade, terugvinden in je kopje slow coffee. Donker gebrande koffiebonen kan je het beste vermijden. Voor de beste resultaten is het belangrijk om te beginnen met verse bonen die in de afgelopen twee weken zijn gebrand.

Ten tweede heb je een koffie molen van goede kwaliteit nodig. Met een handmaler heb je de meeste controle over de maalgraad, wat belangrijk is voor het perfecte brouwsel. Je hebt ook een koffiezetapparaat van goede kwaliteit. Er zijn apparaten voor het langzaam zetten van koffie die werken met elektrische waterkokers, maar veel mensen geven de voorkeur aan een schenkkannetje, waarmee je meer controle hebt over het zetproces. 

Met een beetje oefening kan iedereen een heerlijk kopje slow coffee zetten. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt en geniet van het proces. Er is geen haast bij het maken van slow coffee, vandaar de naam ook. Dus geniet met volle teugen van elke stap, van het malen van de bonen tot het nemen van die eerste lekkere slok vol met aroma’s.

 

https://www.fleurdecafe.nl/