Praktijkardi
Image default
Woningen

Linnen shabby doek: warmte, gezelligheid en luxe ineen

De linnen shabby doek is een uitstekende manier om warmte en gezelligheid toe te voegen aan woonruimtes. Wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe toevoeging aan ons interieur, denken we allemaal na over wat voor onderhoud er bij een specifiek item komt kijken. Je wilt namelijk zo min mogelijk werk er mee hebben, maar je wilt natuurlijk ook dat je nieuwe aankoop niet direct na één wasbeurt versleten raakt. De oplossing hiervoor is het verwerken van een linnen shabby doek.

Hoe verwerk je linnen in het interieur?

Linnen materialen bieden de beste hoezen voor loungeplekken, banken en andere meubelstukken vanwege hun natuurlijke eigenschappen. Linnen hoezen hebben namelijk een goede rekbaarheid, waardoor ze in elke bank- of zitvorm passen. Bovendien scoort de linnen shabby doek erg hoog op het gebied van duurzaamheid. Het sterke materiaal wordt daarom erg aanbevolen voor meubels die intensief worden gebruikt. Linnen hoezen zijn zacht, dus gemakkelijk te wassen en zien er bovendien goed uit, wat het uiterlijk van elk interieur kan verbeteren waar ze worden gebruikt. Juist als je huisdieren of kinderen hebt, is deze stof ideaal om toe te voegen in jouw huis. Ze kunnen namelijk gewoon worden gewassen in de wasmachine en verslijten vrijwel niet.

Waarom linnen het geschikte materiaal is

Linnen stof is een van de duurzame en robuuste natuurlijke vezels die voor het eerst werden gebruikt in het oude Egypte. Tegenwoordig is het over de hele wereld te vinden. Zowel in kleding als in interieur kan linnen veel betekenen. Een linnen shabby doek heeft een subtiele natuurlijke textuur, waardoor het een luxe en warme look geeft. Linnen is een van de oudste textielsoorten waarvan het gebruik in de loop der jaren is veranderd. De meeste van deze stoffen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden in het interieurontwerp. Voor meer inspiratie over hoe jij een linnen shabby doek kunt toevoegen in jouw interieur, moet je zeker een kijkje nemen bij Shabbys.

https://shabbys.nl/