Praktijkardi
Image default
Bloemen

Hoe ontwerpt u geschikte bedrijfskleding?

Het ontwerpen van geschikte bedrijfskleding is niet altijd eenvoudig. In dit artikel nemen we u stap voor stap mee hoe u geschikte bedrijfskleding kunt ontwerpen.

Bedenk waarvoor u bedrijfskleding nodig hebt

Er zijn genoeg redenen om uw bedrijfskleding te bedrukken, bijvoorbeeld om uw merk of product te promoten. Het bedrukken van bedrijfskleding met logo’s zorgt ervoor dat de consument het bedrijf bewust en/of onbewust herkent waardoor de naamsbekendheid wordt vergroot. Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar goede offline marketing kan zeker effectief zijn om de naamsbekendheid van uw bedrijf te vergroten. Een grotere naamsbekendheid van uw merk vergroot de kans dat consumenten voor uw merk of product kiezen.

Daarnaast zorgt bedrijfskleding voor gelijkheid op de werkvloer. Net als het dragen van uniforms, draagt bedrijfskleding bij aan het opbouwen van een soort gemeenschapsgevoel onder werknemers binnen uw berdrijf. Hierdoor wordt de werksfeer verbeterd wat resulteert in meer motivatie en verhoogde prestaties onder werknemers. 

Bepaal uw budget en hoeveelheid

U begint met het ontwerpproces van uw bedrijfskleding. Een aantal vragen die u uzelf zou moete stellen zijn; hoeveel shirtjes heb ik nodig? Hoeveel wil ik hiervoor uitgeven? Voor wanneer heb ik de shirtjes nodig? Het aantal bedrijfskleding dat u nodig heeft, is van invloed op de afdrukmethode. Sommige methoden zijn specifiek gericht op grote hoeveelheid bestellingen terwijl andere juist hoge kosten per eenheid hebben waardoor ze worden beperkt tot kleinere aantallen. Hierbij ligt het ook aan uw budget.

Budget: hoeveel kunt u uitgeven?

Een hoger budget betekent meer dan alleen maar meer shirtjes bedrukken. Er wordt gekeken naar verschillende aspecten die ook bepalend zijn voor uw uitgaven aan bedrijfskleding. Als u meer gedetailleerde afbeeldingen met meer kleuren wilt afdrukken, kost dat natuurlijk meer. Daarnaast is het materiaal en soort kleding ook bepalend. Wilt u t-shirts of misschien zelfs hoodies bedrukken? Denk van te voren goed na hoeveel u wilt besteden aan bedrijfskleding zodat u een balans kunt vinden tussen verschillende creatieve opties en het aantal bedrukte t-shirts of hoodies die u nodig hebt. Daarnaast kost het ontwerpen en afdrukken ook tijd. Stel flexibele deadlines in die u de tijd geven om een ​​ontwerp te ontwikkelen en uit te printen.

Bedrijfskleding

Brainstorm over uw ontwerpconcept

Bij het ontwerpen van bedrijfskleding gaat het erom hoe u het ontwerp voor u ziet en hoe u die effectief kan overbrengen. Begin met brainstormen over uw ideeën door bijvoorbeeld na te denken over welk type shirt of hoodie u wil hebben en welke kleuren u terug wil laten komen. Dus het is belangrijk om na te denken over hoe u afbeeldingen en kleuren gaat gebruiken om ‘de boodschap’ over te brengen. Houd deze vragen in gedachten: Wat is uw merk? Wie draagt het? Waarom ontwerpt u eigenlijk een overhemd?

Vind de juiste ontwerper Heeft u geen ontwerp skills? Geen zorgen! Er zijn talloze professionele ontwerpers die klaar staan om u hierbij te helpen. Ontwerpers zijn getraind om de meest effectieve methoden toe te passen en om de juiste vormgeving te bieden van uw bedrijfskleding. Daarnaast is er nog een optie om zakelijke bedrijfskleding zelf te ontwerpen. Het meest opvallende voordeel van de doe-het-zelf-aanpak is de prijs, want professionals kosten nou eenmaal meer geld.