Praktijkardi
Image default
Winkelen

De verschillende soorten fiets stijlen

Fietsen kan je doen op verschillende manieren. Fietsen kan je doen omdat het je hobby is, dan ga je vaak naar buiten voor recreatieve fiets ritten. Fietsen kan je ook doen voor woon werk verkeer, omdat je werkt op fietsafstand bijvoorbeeld. Je kan ook langere afstanden afleggen met de fiets, dit kun je het beste doen op een fiets die hier ook geschikt voor is. Een racefiets of mountainbike komen in aanmerking voor recreatieve fiets ritten, maar ook voor wat langere fietsroutes van A naar B. Heb je liever meer ondersteuning nodig? Dan kun je een elektrische fiets variant aanschaffen. Hou je van fietsen, maar doe je dat het liefst op een andere manier? Dat kan ook heel eenvoudig. Tegenwoordig zijn er namelijk allemaal sportapparaten die het fietsen heel natuurlijk nabootsen, op een fiets fitnessapparaat kun je net zo veel kilometers afleggen als op een normale fiets buiten, maar dan natuurlijk zonder echt te verplaatsen. Zo een fiets fitness attribuut is meestal elektrisch en geeft dus ook aan hoeveel kilometers je hebt afgelegd, en nog veel meer.  

Recreatieve ( korte of lange ) fietstochten buiten

Het fietsen van recreatieve fietstochten, korte of lange, kun je buiten doen. Zulke fietstochten kun je doen uit hobby, puur uit recreatie of omdat het even nodig is om ergens te komen buiten. Nederland is een land die veel voorzieningen heeft voor de fietsers, veel fietspaden, fietsgarages en wilde fietspaadjes in de natuur. Fietsen in Nederland kun je met alle soorten fietsen doen, heb je toch extra ondersteuning nodig? Een elektrische fiets zal dan een goede oplossing zijn voor jou.

Woon-werk verkeer

In Nederland pakken steeds meer mensen de fiets om bij hun werk te arriveren. Dat de kinderen de fiets pakken om naar school te gaan is al algemeen bekend, maar dat de volwassenen het doen komt nu ook steeds vaker voor. De meeste volwassenen zijn milieubewust en willen zo veel mogelijk bijdragen aan een groene toekomst, veel minder de auto gebruiken hoort daar natuurlijk ook bij. Vooral als het werk dichtbij is of als je in een drukke stad woont met veel file’s is de fiets pakken het perfecte alternatief. Een elektrische fiets zal harder kunnen fietsen dan een normale fiets zonder extra inspanning te leveren.

Afstanden afleggen

Mensen nemen ook steeds vaker de fiets om lange afstanden af te leggen, als je duidelijk met een fietsbestemming rijdt bijvoorbeeld. Het is dan wel soms een moeilijke klus, als er bijvoorbeeld veel wind is of als de weersomstandigheden  je rijgedrag belemmeren. Het is dan ook aanbevolen om een elektrische fiets aan te schaffen.