Praktijkardi
Image default
Gezondheid

Waarom massage Veenendaal zo belangrijk is

Massage Veenendaal helpt je je lichaam in balans te brengen zodat klachten kunnen worden voorkomen. Zo zijn de ontspanningsmassages erg fijn in de meest rare tijden waarin we nu leven. Ze geven je de o zo nodige ontspanning. Soms raken we zo verwikkeld in onze hectische levensstijl met deadlines en druk op het werk dat we eigenlijk vergeten te ontspannen! Toch kan het regelmatig ontspannen gedurende slechts een paar minuten, ons al de energie geven die we nodig hebben om onze werklast of het probleem waar we mee te maken hebben aan te pakken.

Elimineer de gevolgen van stress dankzij massage Veenendaal

Massage Veenendaal neemt erkent als geen ander dat een bepaalde mate van stress helemaal niet zo slecht hoeft te zijn. Een zekere mate van stress is zelfs noodzakelijk om moeilijke situaties in ons dagelijks leven aan te kunnen. Fysieke veranderingen in ons lichaam treden op waardoor we actie kunnen ondernemen. Deze specifieke stress vervaagt weer snel nadat het probleem is verdwenen. Als we echter te lang in een staat van hoge stress blijven, kan dit schadelijk zijn voor onze gezondheid. Stress kan ons fysieke, mentale en emotionele welzijn beïnvloeden en hoe we reageren of ons gedragen!

Gevolgen van (langdurige) stress

Fysieke symptomen zoals hoofdpijn, spanning in de nek en schouders, duizeligheid, vermoeidheid en slechte slaap kunnen allemaal het gevolg zijn van stressoverbelasting. Stress kan ook onze mentale toestand beïnvloeden, omdat het cortisolniveau wordt verhoogd; een hormoon dat de werking van de hersenen aantast. Dit kan resulteren in verontrustende, slechte concentratie, moeilijkheden bij het nemen van beslissingen en oncontroleerbare gedachten. En om de lijst aan te vullen, kunnen de emotionele symptomen zich voordoen als prikkelbaarheid, gevoelens van overweldigd zijn, angst, laag zelfbeeld en depressie.

Leren omgaan met stress is essentieel

Het beoefenen van ‘ontspanning’ is van het grootste belang om met stress om te gaan. Als we ons ontspannen, neemt de bloedstroom rond ons lichaam toe, waardoor we meer energie krijgen. Het helpt ons om een kalmere en duidelijkere geest te hebben die helpt bij positief denken, concentratie, geheugen en besluitvorming. Ontspanning vertraagt onze hartslag, verlaagt onze bloeddruk en verlicht de spanning. Het helpt ook de spijsvertering, omdat we essentiële voedingsstoffen efficiënter opnemen als we ontspannen zijn, wat helpt om ziekte en infecties te bestrijden. Wil jij je ook laten masseren in Veenendaal bij Massagepraktijk Surrender? Bezoek dan de website.