Praktijkardi
Image default
Zorg

Mantelzorgwoning in de tuin: jouw chalet voor zorg op maat

Heb je als mantelzorger wel eens nagedacht aan een mantelzorgwoning in de tuin? Draag jij zorg voor je ouders en ben je al een aantal jaren mantelzorger? Een mantelzorgwoning in de tuin maakt het mogelijk dat je dichtbij je ouders bent, zonder hen in huis te moeten nemen. Bovendien heb je je eigen plekje en je eigen (tijdelijke) woonruimte. Door zo’n Mantelzorgwoning in de tuin ben je altijd in de buurt van je ouder(s) wanneer het nodig is. Meer over een zorgchalet in tuin.

Bouw naar wens je eigen mantelzorgwoning in de tuin

Ik heb al veel vakanties doorgebracht in een luxe en groot chalet met familie, dus ik weet als geen ander hoe praktisch een chalet kan zijn. Verwar een chalet niet met een stacaravan, want dat is van een heel ander kaliber en minder luxe. Chaletbouw Wernsen ontzorgt als het aankomt op regels die binnen de gemeente zijn gesteld en waar rekening mee gehouden dient te worden. Denk bijvoorbeeld aan de eisen als het gaat om veiligheid, isolatie, milieu en gezondheid. Voor alle klanten wordt bij de desbetreffende gemeente een vergunningscheck uitgevoerd. Vaak blijkt hieruit dat een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd. Die vergunning hoef je zelf niet aan te vragen, alles wordt voor je geregeld als je een mantelzorgwoning in de tuin wil plaatsen.

Het samenstellen van je chalet

En dan komt het leukste werk: het samenstellen van je eigen mantelzorgwoning in de tuin. In of vanuit dit chalet kun je jouw zorgdragende ouders van de beste zorg voorzien die zij zo hard nodig hebben. Heb je niet zoveel ruimte nodig, dan zijn de chalets al vanaf 35m2 te verkrijgen. Vind je dat aan de kleine kant en wil je meer ruimte, dan behoort 78m2 ook tot de mogelijkheden. Uiteraard hangt hier wel een ander prijskaartje aan. Deze zeer luxe mantelzorgwoning in de tuin heeft een strak en modern uiterlijk, heeft hoge plafonds, grote raampartijen, waardoor er veel licht kan binnenkomen. Bovendien geeft dit het chalet, dat eigenlijk ook een woning te noemen is, een zeer ruimtelijk gevoel. Kortom: er is ontzettend veel mogelijk als je een mantelzorgwoning in de tuin wil gaan plaatsen.