Praktijkardi
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Loosduinen bij angst om te vallen

Heeft u angst om te vallen en bent u op zoek naar een effectieve fysiotherapie in Loosduinen om dit probleem te kunnen verhelpen? De specialisten van Fysio Centrum Den Haag kunnen u hierbij van dienst zijn. Valangst is een probleem dat bij veel ouderen speelt, maar waarover ook regelmatig schaamte bestaat. Schaamte die nergens voor nodig is. De eerste stap die men in het geval van valangst vaak neemt, is het aanpassen van de leefomgeving. Wellicht heeft u uw bad al verruild voor een inloopdouche en heeft u de drempels in uw woning al verwijderd. Is dit niet voldoende gebleken? Dan kan fysiotherapie in Loosduinen u effectief op weg helpen.

De definitie en de consequenties van valangst

Valangst is de benaming voor de situatie waarin een persoon blijvend bang is om te vallen en angst heeft voor de gevolgen die een eventuele val heeft voor de gezondheid en de toekomst. De angst is dermate sterk dat veel mensen met deze klachten dagelijkse activiteiten gaan vermijden. Iets wat u wellicht ook bij uzelf of iemand uit uw omgeving herkent. Valangst komt het vaakst voor onder de oudere bevolking. De meeste cliënten die zich met dit probleem voor fysiotherapie in Loosduinen aanmelden, zijn zeventig jaar of ouder. Het paradoxale aan deze angst is dat hij de kans op daadwerkelijk vallen juist groter maakt. Dit komt door de invloed van onzekerheid op de bewegingen van de persoon.

Stukje bij beetje actiever worden

In veel gevallen worden er ook hulpmiddelen zoals wandelstokken gebruikt, terwijl deze helemaal niet nodig zijn. Ook deze belemmeren uw natuurlijke manier van bewegen en maken de kans op vallen hierdoor juist groter. Ook bent u vanwege uw angst een stuk minder in beweging, waardoor uw lichaam daadwerkelijk zwakker wordt. Fysiotherapie in Loosduinen die zich op deze problematiek concentreert, heeft als doel u weer op een normale manier en met de juiste dosis zelfvertrouwen te laten lopen. Dankzij de oefeningen die u tijdens het traject fysiotherapie in Loosduinen uitoefent en de ondersteuning van de specialist op dit gebied, raakt u stukje bij beetje weer actiever.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl/